Astra F ci dostlarım anten sorunum var yardımcı olurmusunuz?

Antenin çubuk kısmının yağlanmasını tavsiye etmem. İlk anda işe yarıyor gibi görünür ama zamanla, yağ daha çabuk tozu toprağı tuttuğu için bu pislikler antenin içine giriyor. Mümkün mertebe anteninizi temiz tutmanızda fayda var. Ara sıra da benzin gibi maddelerle silmenizi tavsiye ederim.

Vectralarda çubuk anten yok. Radyo çekmiyorsa arkasındaki anten kısmını bir kontrol ettirmekte fayda var.

arkasındakı anten kısmı derken teybın arkasımı, yoksa arka camdakı 5 cm lık plastık anten mi? benım radyo hıc cekmıyordu megerse teybe gıren kısımda kablo kırıkmıs hallettık sımdı dırekt frekansını bıldıgım radyoları dınlıyorum. yoksa otomatık aramada durmuyor. ( pioneer 2900 )

arkasındakı anten kısmı derken teybın arkasımı, yoksa arka camdakı 5 cm lık plastık anten mi? benım radyo hıc cekmıyordu megerse teybe gıren kısımda kablo kırıkmıs hallettık sımdı dırekt frekansını bıldıgım radyoları dınlıyorum. yoksa otomatık aramada durmuyor. ( pioneer 2900 )
Radyonun arkasındaki anten girişinden bahsetmiştim ama orayı elden geçirmişsiniz. Cama ek anten niye kondu. Orjinali arızalı mı? Belkide camdaki antenin gücü yetersiz kaldığından frekansları yakalayamıyor onun için devamlı tarama yapıyor.

Herkese slm.bugün yolda giderken aracın arkasından kütür ütür bir sesler geldi sağa çekip hemen stop ettim ama ses gelmeye devam etti.arkada lpg tankı vardı ordan geliyo sandım açtım bagajı sonradan jeton düştü antenden geliyormuş ses.benim arabam 98 1.6 gls.anten otomatik.motor çalışıyordu ses geliyor ancak anteni ne açıyor nede kapatıyordu.sanırım ya dondu yada başka bişey oldu bilmiyorum arızalandı.arabayı stop etmeme rağmen motorun çalışması durmadı bende alelacele bir radyo teyp tamircisi buldum.bu motor aküyü bitirir deyip fişini çektiler.şuan anten kapalı vaziyette.tamircinin ifadesi antenin içinde "spiral diye ifade ettiği bir plastik malzemenin yada tırnağının kırılmasından dolayı böyle olduğu yönünde.yenisini bulursan tamir ederim ama yeni anten parası isterler dedi.elinde otomatik anten vardı 50 ytl dedi.işçilik hariç sanırım üstelik orjinal opel antenide değil standar bişey anladığım kadarıyla.
şimdi benim motor sağlam gibi.çünkü çalışıyor.o antenin iinde hareket eden şey kopuk heralde.başına böyle iş gelenler yada bana çözüm önerecek arkadaşlarım yardım ederseniz sevinirim.teşekkürler.

5 ytl ye direk yerine oturan manuel yansanayi antenler var ben ondan kullanıyorum ama radyonun çekimi iyi değil; orjinal anten motoru arızalıda olsa kapalı halde bile güzel çekiyor fakat yansanayi antenler kepelıyken iyi çekmiyor; ben anteni açarsam eğer radyodan tam verim alabiliyorum....

benım sorunuma kımse bı cevapvermıyo:D

savaş abi ile temasımız sonucunda ilk fırsatta bir çözüm bulacağımantenime.sizlerlede paylaşacağım çözümümü.teşekkürler yardımlarınız için.

benim kide elle uzatmalı ama çekmiyor geçende asılayım dedim gelmedi, zorladım anten elimde kaldı bir ara söküp bakacağım.

bendede o sorun vardı burda BERU marka aldım ototmatik güzel avrupa 100 tl ye aldım.ama alınca sakın yağ felan sürme 15 günde gider.BERNER in balata spreyleri var temizleyici ondan ara ara sık 2-3 kez aç kapa devam et.SAKIN chına korea felan alma parana yazık

Radyo dinleme alışkanlığınız yoksa alın bir cd mp3 player hiç uğraşmayın ben daha anten açtığımı hatırlamıyorum antensizde çekiyor çoğu kanalı şehiriçinde.

Bizim gl olduğu için motorsuzdu ama ben motorlu taktımm yan sanayi 40 lira filandı sanırım gayette güzel oturdu. Muhtemelen içinde ufak bi motor ve basit bir mekanizma vardır. Salim abi elin yatkınsa bence çok zorlanmazsın. İçini açıp bir bak istersen. Yapılabilecek bir şeyler vardır. Biz babamla her zaman bozulan bir aleti önce kendimiz açarız bakarız tamir etmeye çalışırız. Olmazsa bir daha deneriz yine olmazsa zaten tamir edilemiyecek duruma getirmişiz demektir yenisini alırız. :D

Geri