Astra F Kalorifer Sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dgnzcn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

dgnzcn

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
www.doganozcine.com
arkadaşlar bugün uzun yolda farkettim, daha önce çalışan ve ısıtan kalorifer fanı artık üflemiyor.yolda donduk resmen :D

1, 2, 3, 4, bütün konumlara getirdim ama üflemiyor.neden olabilir.?

Hiç üflemiyormu ? kademeler arası kalorifer motoru sesinde değişme yokmu ?
Eğer kademeler arası değişim oluyor ama nazlı üflüyorsa kalorifer peteğini şişletmen gerekebilir.Yada flap ' ler doğru çalışmıyordur.
Eğer hiç üflemiyorsa kalorifer motorun çalışmıyordur.Bu durumda motor ve kademe rezistansında sorun olabilir.

benim de üflemiyordu,gittik servise..düzelttiler ama belirgin bi parça değişmedi,ufak bi devre elemanı yanmış.sizinkı rezistanstan,diyottan olabilir.

Hiç üflemiyormu ? kademeler arası kalorifer motoru sesinde değişme yokmu ?
Eğer kademeler arası değişim oluyor ama nazlı üflüyorsa kalorifer peteğini şişletmen gerekebilir.Yada flap ' ler doğru çalışmıyordur.
Eğer hiç üflemiyorsa kalorifer motorun çalışmıyordur.Bu durumda motor ve kademe rezistansında sorun olabilir.

kaloriferlerim daha düne kadar canavar gibi çalışıyordu. bugün hiç üflemiyor nedense.

kademeler arası değişim de kalorifer motor sesinde değişiklik olmuyor hiç üflemiyor..

motor ve kademe rezistansında olup olmadığını nasıl anlarım acaba ?

yaptırmaya kalksam fiyatları pahalımıdır bunların ? kaça malolur toplam

Bence kalorifer resistansı değişecek.

Benim arabada da 1-2-3-4 kademlerin hepsinde 1 deymiş gibi üflüyordu.

Kesinlikle kalorifer rezistansı , neredeyse bu konunun aynısı açmıştım .

Bence kalorifer resistansı değişecek.

Benim arabada da 1-2-3-4 kademlerin hepsinde 1 deymiş gibi üflüyordu.

Kesinlikle kalorifer rezistansı , neredeyse bu konunun aynısı açmıştım .

bu rezistans parça parça mıdır?

benim ortadaki kanallar sıcak sıcak üflerken geçen gece birden soğuk üflemeye başladı, diğer kanallardan sıcak gelmeye devam ediyor. her grup için ayrı mıdır bu rezistans? bide yeri nerde? kanalların arkasında mı yoksa motor tarafından mı ulaşılıyor, bi ölçüm falan yapayım en azından arızalı mı değil mi görürüz.

Hakan ve Doğan abilerim bu fan rezistansı aracın sileceklerinin altında polen filtresinin olduğu kısım varya tam orda , polen filtresini söküyoruz , onun altında elimizi uzattığımızda geliyor zaten , 45 tl fiyatı var , tamiri sadece direnç değişimi şeklinde yapılır , ordaki direnç yerine kablo lehimlersek aynı görevi görür. Rezistans bir tanedir ve dediğim yerdedir.

Buda benim açtığım konu.

http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=69333

Son düzenleme:
Geri