Astra F Kalorifer Sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dgnzcn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
demekki bende klapelerde falan bi sorun var, sadece orta soğuk üflüyor diğerleri sıcak...

demekki bende klapelerde falan bi sorun var, sadece orta soğuk üflüyor diğerleri sıcak...
Benimde böyle bir şikayetim var. hatta konu açıp sormuştum ama bir sonuca bağlayamadık F ciler arasında. Orta petekleri kapalı konuma getirdiğimde (I/0) soğuk üflüyor. daha doğrusu kapalı olduğu için üflememesi gerekiyor ama soğuk kaçırıyor. açık konumdaykende ılık üflüyor. neye göre ılık yanlarda camlara üfleyen peteklerden çıkan havaya göre ılık. gerçi bir süre sonra aracın içi çok sıcak oluyor ama bu durum normalmi yoksa bir arızamı onu bende bilmiyorum. benimki hep böyleydi. eski f kasamda sanırım böyleydi :)

kaloriferlerim daha düne kadar canavar gibi çalışıyordu. bugün hiç üflemiyor nedense. Kademeler arası değişim de kalorifer motor sesinde değişiklik olmuyor hiç üflemiyor..

Birden bire durduk yere arıza yaptıysa üç ihtimal var. Ya sigortası atmıştır, ya ayar düğmesine ait rezistans bozulmuştur ya da elektrik beslemesini yapan kablolarda kopukluk olmuştur.

Birden bire durduk yere arıza yaptıysa üç ihtimal var. Ya sigortası atmıştır, ya ayar düğmesine ait rezistans bozulmuştur ya da elektrik beslemesini yapan kablolarda kopukluk olmuştur.

ayar düğmesine ait rezistans bozulmuştur demişsiniz. bu nerede bulunuyor orta konsolu sökmeye gerek varmı ?

geçen gün sanki içerden hafif bi yanık kokusu gelmişti.şimdi hatırladım. acaba kalorifer ile bir ilgisi olabilirmi..nereleri kontrol etmem gerekir.

Son düzenleme:
Hakan ve Doğan abilerim bu fan rezistansı aracın sileceklerinin altında polen filtresinin olduğu kısım varya tam orda , polen filtresini söküyoruz , onun altında elimizi uzattığımızda geliyor zaten , 45 tl fiyatı var , tamiri sadece direnç değişimi şeklinde yapılır , ordaki direnç yerine kablo lehimlersek aynı görevi görür. Rezistans bir tanedir ve dediğim yerdedir.

Buda benim açtığım konu.

http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=69333

sağolasınn :)

benim sorunum çözüldü.
kalorifer rezistansı yanmış resmen erimiş bir kaç kablonun ucunuda eritmiş.
Usta 2-3 saate yakın uğraştı, paslanan kablo uçların metal soketleri değişti, sokete wd40 sıkıldı. toz toprak temizlendi. yapılan işçilik içime sindi.

kalorifer motoru sökülüp metal uçlarıda değiştirildi.

Alman malı kalorifer rezistansı : 45 tl
GM polen filtresi : 20 tl
işçilik : 50 tl

Benimde kalorifer çok cansız üflüyor 1-2 kademe hiç üflemiyor gibi üçte orta halli :(

2 adet sigortası var; biri küçük biri büyük; eğer büyük sigorta attıysa ön radyatörün fan motoruda çalışmaz ve araç hararet yapar; sigorta kutusu kapağı üzerinde pervane sembolü olan sigortaları kontrol edin; rezistansta sorun olabilir; rezistansın soketindeki fişler oksitlenmiş olabilir; sileceklerin altındaki plastiği söküp rezistansı ve soketini kontrol edin, düğmesi kolay kolay arıza yapmaz....

Geri