Arkadaşlar merhaba. Geçen hafta görev yaptığım ilçeye gezici muayne istasyonu geldi. Muaynem geçmişti, muayneyi yaptırdım. Yaptırmadan önce haliyle fren testine girdim, arkalara ayar yapıldı. O günden sonra bir yere gitmedim. Bugün biraz araba yürüsün diye dolaştım. İlçeyi ile bağlayan yola girdim yaklaşık 7/8km tırmandın sonra dönüp inişe geçtim ve çok az fren kullandım (her zaman kullandığım yol, eskiden çok daha fazla kullandığım olurdu frenleri bu yolda) ilçeye girişte benzinliğe uğradım, pompaya çektim Pompacı, garip garip arabaya bakıp bekledi, ben de arkaya bi bakayım dedim duman altı. İndim biraz duman ve haliyle yanık kokusu. Özellikle de arka sağ tekerden. Muhtemelen fazla sıkmış usta. Sizce hasar nedir? Çok zarar görmüş müdür balata ya da başka zarar görebilecek neler vardır bu durumda? Yarın tekrar gideceğim ustaya.
Bir de eve geldiğimde sanki fren pedalının (ayar yapıldıktan sonraki tepkisine göre) tepkisi değişmişti, pedal boşlamış gibiydi biraz. Birkaç kez bastım sonradan topladı.
Bir de eve geldiğimde sanki fren pedalının (ayar yapıldıktan sonraki tepkisine göre) tepkisi değişmişti, pedal boşlamış gibiydi biraz. Birkaç kez bastım sonradan topladı.