Astra F Kullanıcıları Buraya

doğrusun abi vakti geldi, artık yaradandan bize de nasib etmesini bekliyoruz ;)[/QUOTE]

Allah gönlüne göre versin..

valla dursun orda temiz temiz yeter :D GMi gördük kaldı elimizde :D:D
encıl ucuz olaydı bahaneyle takardık

bizim sinyal camı düştüğünde de aynı şeyi düşündüm oh dedim fırsattan istifade komple değiştireyim dedim farları. Sonra gittim parçacıya ne kadar sinyal dedim cüzzi bi miktar söyleyince dayanamadım :D angellar yalan oldu :D

Bu arada astrayı satıp üzerine max 2-2,5 ekleyip alınabilecek yine astra boyutlarında dizel araç düşünüyoruz. Araba kapıda yatarken kullanamamak çok zorumuza gidiyor. Bahçede alırken bir araba parası da devlete vermişken her yıl bir ton vergi verirken birde benzinin üstündeki vergiler yüzünden binemediğimiz gözüm gibi baktığım astra dururken okula minibüsle gitmek zoruma gidiyor. Şu an ki düşüncemiz iyi kötü bi kaç sene idare edecek motoru iyi durumda bir dizel araba. Artık görüntüsünde filan değilim ayağımızı ekonomik olarak yerden kessin bize yeter. En azından benim okul bitene kadar daha sonra kısmet olursa zaten güzel birşeyler düşünürüz.Var mı bana önerebileceğiniz bir model. 2000 2001 Astra G kerin 1,7dti ları ne kadar yakar acaba fikri olan var mı?

örneğin http://www.sahibinden.com/opel_astra_ilk_sahibinden_orjinal-95WQQaXQQ16779315WQQpXQQdisplayitem
yada
http://www.sahibinden.com/opel_vectra_2_0_dti_comfort_128_000-87WQQaXQQ13759100WQQpXQQdisplayitem

ne kadar yakarlar problemleri var mıdır?

Son düzenleme:
satmam ama istersen hediye ederim
ya bigün lazım olursa? pişman olma sonra :)
uyuşur mu???

gecen bahsettik ya doğan şahin al kurtul
bi stop 100 e mal olur mu ya http://www.parcatreni.com/index.php?p=list&kat1sel=6&pk_id=59&k_id=4963

şahininkiler 20 lira ya
www.opelparcaci.com

astra f stop net sitesinde çıkmıyo ama telden bi sor, g kasanınkine 105 yazmışlar belki bizimki az daha ucuzdur.

tüp takın niye royce royce muamelesi yapıp tüp takmıonuz anlamadım...bu hafta sonu yapcağımız piano black uygulaması halkın reddi üzerine yapılmadı:D bu hafta sonuki planım uzunlarada megane merceği takıp xenonlarıda takıp bixenon yapim diorum nası olur beyler?

Son düzenleme:
tüp takın niye royce royce muamelesi yapıp tüp takmıonuz anlamadım...bu hafta sonu yapcağımız piano black uygulaması halkın reddi üzerine yapılmadı:D bu hafta sonuki planım uzunlarada megane merceği takıp xenonlarıda takıp bixenon yapim diorum nası olur beyler?
Uzunlara mercek takmak için angellarını açman gerekiyor galiba.açıpta uygulayacaksan merceklerin açısını tutturman ışığın odaklamasını ayarlaman bayağı uğraştırıcağını sanıyorum.ama daha basit takılıyorsa olabilir.açıpta uygulanıyorsa uğraşma bence

Alıntı: nigdeli51
Bu benim ilk arabam olduğu için fazla birşey bilmiyorum. Arabamı tam olarak yazayım size. 1994 model Opel HB. Arka tarafta Astra 1.6 Si ve yan çamurlukta GL yazıyor. 8 valf olduğunu öğrendim. 1.6 motor, 4 nokta enjeksiyonlu. LPG ci buna sıralı sistem olmaz olsada verim alamazsın bu araca enjeksiyonlu takacağız dedi. Neden olmaz diye sordum. Bu motor 4 enjektörden aynı anda püskürtüyor dedi. Sıralı sistemle uyuşmaz verim alamazsın dedi. Sıralı BRC ye 1600 fiyat çekti, bu zaten olmaz dedi. Arkasından 3 marka fiyatı daha verdi onlarda 1 tanesi sıralı 2 tanesi enjeksiyorlu. Bunlarda Eko Gaz sıralıya 900 BRC enjeksiyonluya 600 Femo enjeksiyonluya 400 dedi. Ama sıralı olmaz demişti sana ekogaz sıralıyı takalım güzel olur dedi, o olmuyor bu oluyor bende anlamadım:)

Bir diğer ustamıza gittim. Bakar bakmaz direk atiker sıralı takacağız buna dedi ve 990 lira fiyat çekti. Bende yukarıdaki anlattıklarımı onada anlattım. Hemen soralım dedi ve atiker şirketini aradı -inşallah atiker şirketini aramıştır- :) Aradığı kişi ustamıza atiker çeşitlerinden fullgrubun olacağını söyledi. zaten 3 çeşit varmış. Kafam allak bullak oldu. :confused:

Bu konudaki görüşlerinizi alabilirmiyim arkadaşlar, yardımcı olurmusunuz. 1 hafta içerisinde ruhsatı alacağım ve eğer taktıracaksam 1 hafta içerisinde taktırmam lazım.
Alıntı:
halilakel´isimli üyeden Alıntı
Bu araç çok nokta enjeksiyonlu ancak sıralaması biraz değişik;enjektörler aynı anda yakıt püskürtüyor; bende aynı motorun 1.4 ü var ;ben önce enjeksiyonlu taktırdım herşey çok güzeldi, çekiş , gaza geçişi falan mükemmeldi; ancak bir süre sonra araç ters çalışma yapmaya başladı; bende bu işe iyice kafayı taktım; motor stop edilince tekrar çalışmaya başlıyordu; birçok lpg işi yapan kişiye sordum ve bu arabanın bunu yapacağını sorunu çözmek için aracı ya benzine alarak ya da gaz pedalına basılı tutarak stop etmem gerektiğini söylediler; bunları denediğimde sorunun çözüldüğünü gördüm ama bu da yakıt sarfiyatını etkiliyordu; dolayısıyla platinca marka sıralı sistem taktırdım ve ters çalışma sorununu araç birdaha yapmadı ;ancak full grup olduğu için yakıt biraz düzensiz;örneğin 10 tl gaz ile bazen 50 ,bazen de 65-70 km yol gidiyorum;bunun tabi yakıt kalitesiylede alakası var ama full grup araçlarda bence kendini ıspatlamış kaliteli italyan bir sistem taktırın; size tek nokta enjeksiyonlu olarak landirenzoyu önerebilirim ancak onunda ayar vanasının elektrikli olması gerekir;ancak bu şekilde ters çalışma sorununu yaşamazsıznız; ama bu kiti bulabilirmisiniz bilemem; bir ara bu tarz kitleri brc firması tofaş için üretmişti ve fabrikasyon olarak kuş serisi araçlara takılıyordu; eğer italyan bir markanın ayar vanası elektrikli tek nokta enjeksiyonlu bir kitini bulabilirseniz taktırın derim; atiker zavolli vs sıralı kitleri bu araçlarda kullananlar var ama memnunlarmı bilemiyorum;ben sadece şuan aracımın yakıt dengesialiğinden şikayetçiyim; bu arada şehir içinde gece 5 tl ile 45 km yol yaptım yakın zamanda ; bu da yakıttaki dengesizliğin ayrı bir göstergesi bence.....

Tek nokta enjeksiyonlu dediniz, ama motor 4 nokta enjeksiyonlu yanlış anlamadım değilmi?

Arkadaşlar bahsetmis olduğum marka, model ve özelliklerde sıralı sistem lpg yi sorunsuz taktıran ve kullanan arkadaşlar varmı. Çok acil karar verip taktırmam lazım. Ruhsat lpg yi bekliyor.:(

Geri