Astra G 1.4 17 inc jant yardımı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kesanlee
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Astra G 1,6 da 205-45-17 lastik,jant ve 4 cm APEX yay kullanıyorum.Pazar günü 5 kişi bindik ne sürtme yaptı ne de performans kaybı.Bilginize...

ama 1.4 le 1.6 arasında cok fark war bence orjinal jant ebatından max 2'' arttır daha fazlası zarar

orjinali 15" tuna. aslında benim aracın hız ve motor gücüyle alakam yok fazla. tek düşüncem aldığım jantın aracı istediğim yere sürmeme engel olmaması. mesela asfalt olmayan yollarda sorunsuz sürüş 17 janttan daha önemli çünkü jantı dağda bi yerde bırakıp gelmek istemiyorum. Ama sı olan bi iş olsun istemiyorum açıkçası. Baştan 17 düşünüyordum ama şu anda 16 da dahi kararsızım.
tüm yorumlar için teşekkürler. 15 jant alıp farklı yerlere mod yapacam inş.

16 inçte sorun yaşamazsın ama taban genişiliğini artırma bence ayrıca yay konusuna gelince vogland 3.5 alırsan konforun hiç bozulmaz hatta daha iyileşebilir o kadar söylim ilk fırsatta ben vogland takıcam arabama....

aracın orjinal lastiği 185/65 R15
ben 2. sahibiyim şu anda üstünde takılı olan lastik 195 /60 R15

taban genişliği 195 te kalsın 16 inç jant al bence en rahatı bu olur yay alırsanda vogland tavsiye ederim...

bence 205/45/17 yada 205/40/17 de olablir.Eger taban 195 kalsın diyosan da195/45/17 olur.Ama bence lastik tabanını fazla buyutme sen blirsin yinede

Geri