astra g 1.4 motor çeşitleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan h.kilic
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

h.kilic

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
merhaba aranıza yeni katıldım 2004 model 85.000 de astra g 1.4 classıc aldım.

aracımda merak ettiğim konu, 2005 veya 2006 1.4 classic lerde olan motorla benim 2004 aracımda olan motor farklı gözüküyor. internetten araştırdım ancak bir bilgi bulamadım.

beni bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler

not: bendeki motorda motor kapagı var gri renk

diğerlerinde motor kapağı yok ve siyah renk ve ayrıca yağ koyma yerleri farklı

merhaba aranıza yeni katıldım 2004 model 85.000 de astra g 1.4 classıc aldım.

aracımda merak ettiğim konu, 2005 veya 2006 1.4 classic lerde olan motorla benim 2004 aracımda olan motor farklı gözüküyor. internetten araştırdım ancak bir bilgi bulamadım.

beni bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler

not: bendeki motorda motor kapagı var gri renk

diğerlerinde motor kapağı yok ve siyah renk ve ayrıca yağ koyma yerleri farklı

2005 yılından itibaren üretilenlerde Twinport motor kullanıldı. Bunlardaki değişiklik, motorun verimini arttırmak için yapılan birkaç modifikasyondur. Ayrıca trigerleri zincirlidir. Motor kodu da Z14XEP oluyor. Motoru kumanda eden ECU da farklı model. O yüzden bunlara hız sabitleyici takılamıyor, uyumsuz çünkü. Motor bloğunun üstünde büyük bir kapak bulunmuyor. Onun yerine ateşleme bobininin üstüne denk gelen çukura takılan ECOTEC yazan bir kapak var.

2005 yılından itibaren üretilenlerde Twinport motor kullanıldı. Bunlardaki değişiklik, motorun verimini arttırmak için yapılan birkaç modifikasyondur. Ayrıca trigerleri zincirlidir. Motor kodu da Z14XEP oluyor. Motoru kumanda eden ECU da farklı model. O yüzden bunlara hız sabitleyici takılamıyor, uyumsuz çünkü. Motor bloğunun üstünde büyük bir kapak bulunmuyor. Onun yerine ateşleme bobininin üstüne denk gelen çukura takılan ECOTEC yazan bir kapak var.

merhaba verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

birkaç sorum daha olacak bu iki motor arasında beygir farkı, tork farkı, ve valf farkı varmı ?

ayrıca hız sabitleyici eski motora yani benim aracıma mı takılıyor ?

Z14XEP motor 90 beygir, 125NM torklu, 16 valfli

Evet, hız sabitleyici Z14XE motora takılabiliyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri