Astra G 16" jant

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Khufu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Khufu

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Astra G aracımın jantları 15" , elime 4 adet yazlık lastik geçti ancak ölçüleri 205 55 16. 16" jant alsam araca taktırsam olurmu arkadaşlar.

bizim arkadaşta vardı aynı ebat araba 4-5 kişi olunca her zaman değilde yolda araba yaylanınca sürtüyordu. astra g kitapçığında 205 50 16 yazıyor.

Ben 2001 Sedan Astra G aracıma, 205/55/16 yazlık lastik ve 16" jant kullanıyorum. Sürtme yok arada elini sokacağın kadar boşluk bile var :D

205 55 16 lastik astra G nin limit lastiğidir uyar yani süspansiyonun orjinalse sorun olmaz. ama jantlarının inç değeri de önemli dışa doğru açılan gömme borbet tipi jant olrsa çamrlluğa sürtebilir. lastik ölçüsü uyar ama janta göre değişir...

bende astra h ın 4 bijonlu çok kollu jantı takılı ama 205 55 16 lastık var arabayı çok diri gösteriyo ancak araba yüklü olunca ve araba yolda esnediği zaman sürtme yapıyo bilginize

bende 16 jant var 100 kilo pirinç + valiz filan attım arkada 2 kişi bişey sürtmedi.

benim arabanın arka amortısorler patlak olabılır ondan da surtmus olabılır

aynı sorun

arkadasım şöyle anlatayım bende 9 ofset bbs var arka lastiklerim 205 50 16 arkada 2 kişi otursun araba yaylandıkca çamurluk lastigin yanaklarına sürtüyor ve arabamda spor yay falan yok orjinal yüksekligi. ben gittim bu arkaya kamber açtırdım genede kurtarmadı 45 yanak kurtarır diyolar bana görede 45 yanaktan fazlası zarar astra g ye eger lastik 205 ise. şuan düşüncem 9 ofset 195 lastige sıkıntısız uyarmı takanlar var ama ben gene teredütteyim bilen arkadaslar varsa lütfen yardımcı olsun o kadar masraf yaptım heves almaktan cok araba sürttükce içim yandı :)))

Lastik çapında oluşacak büyüme neticesinde aracın hızı da değişecektir. Siz ekranda 100 km hızla giderken, aracınız daha hızlı gidiyor olacaktır.
Ben tersi yapılmış araç kullandım. Radara kesin girdim sanırken polis durdurmadı. O zaman anladım ve mesafe ölçümü yaptım ve 10 km mesafeyi 11 km gösterdi.
Ben 195 60 15 lastik yerine 195 65 15 almayı düşünüyordum. Araç ~1.5 cm yükselecek yani lastip çapı büyüyecekti, vaz geçtim.
göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim.

Geri