arkadaşımın 2000 model otomatik vites astrasınde şöyle bir sorun olduğunu söylüyor kodlarını da not etmiş araç şu anda çalışmıyor ustalarımız lütfen bi atın:
Aracım Opel Astra 2000 Model otomatik
Araca LPG takıldıktan sonra stop etme sorunu görülmeye başlandı. Stop etme sık değil nadiren görülüyordu.
Son zamanlarda özellikle yokuşlarda bazen “motor elektroniği arıza lambası” yanıyordu. Düze geçince kendiliğinden sönüyordu.
Bir sabah aracı çalıştıramadım. Marş bastığı halde araç çalışmıyordu.
Çağırdığım usta tüplere elektrik gelmiyor, Lpg sisteminde sorun var. Bir Lpg ustasına göster dedi. Düz yada direk bağlayıp çalıştırdığını söyledi.
İki gün bu şekilde kullandım. Sonra tekrar stop etti. Bu sefer bir LPG Ustasına gösterdim (çektirdim aracı). Bu da kesici arızalı dedi. Yenisini alıp taktık.
Bilgisayarda 4-5 arıza kodunu sildi ve çalıştırdı. Sorun olmaz dedi bundan sonra.
Aradan birkaç gün geçti bu sefer hareket halinde stop etti. Başka bir usta çağırdım. Bu da benzin pompasında sorun olduğunu değişmesi gerektiğini söyledi.
Bir şekilde aracı çalıştırıp işyerine götürdük. Orda benzin pompasını değiştik. Bu usta da bundan sonra aynı sorun olmaz dedi.
Bu arada arıza kodlarını (kaydettim sonra) sildi.
Arıza kodları:
P0351: Atesleme bobini A primer/sekonder devre arizasi
P0353: Atesleme bobini C primer/sekonder devre arizasi
P0354: Atesleme bobini D primer/sekonder devre arizasi
P0352: Atesleme bobini B primer/sekonder devre arizasi
P0200: Enjektor devresi arizali (Yakıt Enjektör deveresi bulunamadı)
Ve boğaz kelebeğini de temizlettirdim.
Aradan 3 gün geçti yine bir gün seyir halinde stop etti. Bir başka usta bu sefer benzin pompasının olduğu yerde bir gevşeklik var dedi orayı bir telle sıktı.
Ve EGR Valfını temizlettirmemi söyledi.
Velhasıl bir daha stop etti. Aracı olduğu yerde bıraktım.
(Henüz EGR valfını temizlettirmedim.)
Acaba aracın asıl sorunu nedir?
Aracım Opel Astra 2000 Model otomatik
Araca LPG takıldıktan sonra stop etme sorunu görülmeye başlandı. Stop etme sık değil nadiren görülüyordu.
Son zamanlarda özellikle yokuşlarda bazen “motor elektroniği arıza lambası” yanıyordu. Düze geçince kendiliğinden sönüyordu.
Bir sabah aracı çalıştıramadım. Marş bastığı halde araç çalışmıyordu.
Çağırdığım usta tüplere elektrik gelmiyor, Lpg sisteminde sorun var. Bir Lpg ustasına göster dedi. Düz yada direk bağlayıp çalıştırdığını söyledi.
İki gün bu şekilde kullandım. Sonra tekrar stop etti. Bu sefer bir LPG Ustasına gösterdim (çektirdim aracı). Bu da kesici arızalı dedi. Yenisini alıp taktık.
Bilgisayarda 4-5 arıza kodunu sildi ve çalıştırdı. Sorun olmaz dedi bundan sonra.
Aradan birkaç gün geçti bu sefer hareket halinde stop etti. Başka bir usta çağırdım. Bu da benzin pompasında sorun olduğunu değişmesi gerektiğini söyledi.
Bir şekilde aracı çalıştırıp işyerine götürdük. Orda benzin pompasını değiştik. Bu usta da bundan sonra aynı sorun olmaz dedi.
Bu arada arıza kodlarını (kaydettim sonra) sildi.
Arıza kodları:
P0351: Atesleme bobini A primer/sekonder devre arizasi
P0353: Atesleme bobini C primer/sekonder devre arizasi
P0354: Atesleme bobini D primer/sekonder devre arizasi
P0352: Atesleme bobini B primer/sekonder devre arizasi
P0200: Enjektor devresi arizali (Yakıt Enjektör deveresi bulunamadı)
Ve boğaz kelebeğini de temizlettirdim.
Aradan 3 gün geçti yine bir gün seyir halinde stop etti. Bir başka usta bu sefer benzin pompasının olduğu yerde bir gevşeklik var dedi orayı bir telle sıktı.
Ve EGR Valfını temizlettirmemi söyledi.
Velhasıl bir daha stop etti. Aracı olduğu yerde bıraktım.
(Henüz EGR valfını temizlettirmedim.)
Acaba aracın asıl sorunu nedir?
Son düzenleme: