lpg ustası nasıl kontrol etti bilmiyorum ama ben bu regülatör arızasını bulana kadar bikaç defa motor ustam ve lpgci arasında gidip geldim. motor ustam kesinlikle aracın kendinde sıkıntı yok diyor lpg ci sistemde sıkıntı yok arabada bişey var diyor.
en sonunda benzinde düzgün çalışan bir araba lpg yi kullanınca geç çalışıyor sıkıntı lpg de diye ısrar edince bir arkadaşını arayıp bilgi aldı ve regülatörü değiştirip deneyelim dedi. değiştirince düzeldi.
lpg sistemine program atarken yapılan bir yanlış benzin sisteminide bozuyor. bende bu geç çalışma sorununu çözdükten bir süre sonra gaz filitresini uzunsure değiştirmedim diye değiştireyim dedim. bide ayar yaptılar güya. sonra araç ilk çalıştırmada benzinde gaz yememeye başladı. sabah aracı çalıştırıyorum gaza basıyorum hatta dip gaz yapıyorum arabada tık yok yerinden kalkacak kadar bile gaz yemiyor. 30-40 saniye sonra normale dönüyordu. uzun süre aracın benzin enjektörü bozuk diye değiştirmek için fırsat kollarken yine bi lpg ciye denk geldim. durumu söyleyince bi ayar yaptı. bilgisayarda görünen benzin zamanlamasına göre lpg zamanlamasını eşitleyip şimdi dene bi dedi ve araç düzeldi.
lpg sisteminde yapılan yanlış bir ayar benzin zamanlamasınıda bozduğundan araç hepten afallayabiliyor.