Ya bu TC olayi cok kolay degil acikcasi
1. Kesinlikle arabada abs olacak,
2. Aracin belrili noktalarinda sensorler var, Mesala yanal kaymayi hesaplamak icin kaput iki yaninda falan
3. TC beyni lazim
Ama yapilmaz degil yapilir. Biraz kablolama ugrastirir falan ama yapilir.
2. Aracin belrili noktalarinda sensorler var, Mesala yanal kaymayi hesaplamak icin kaput iki yaninda falan
3. TC beyni lazim
arabada ABS var. o tamam..
belli noktalarda sensörde var. çünkü aracın tekerleklerinin tek tek hızını felan okuyabiliyorum opcom ile. buna benzer başak sensörlerde var.
Ama tc beyni dersen orda dur o sanırım yok. onu çıkmacılara soracam. sadece beyinle bitecekse iyi gene..
3. TC beyni lazim
abi bu sensörlere ihtiyaç olmasa gerek sonuçta TC sadece motor gücünü kısarak çekişin olduğu lastiklerin patinaja düşmesini engelliyor arabada ayrıca ESP varsa birlikte çalıştıkları için sensörler zaten mevcut.astra G için konuşuyorum vitesin oraya kadar tesisat gelmişse donanım paketine göre büyük bir ihtimal geriye kalan tesisatta mevcuttur diye düşünüyorum son olarakta TC beyni diye tabir edilen mekanizma ABS beyninin bir işlevi ama maalesef ki NB ve HB astra G lerde bu özelliğin bulunduğu ABS beyni mevcut değil