astra g - jantların çamurluga sürtmesi yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan astram59
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadasim 205 16 45 bbs rs1 modelin ben kullaniyorum 3.5 cm yayla düsüdüm sürtme oldu camurlugun kesilmesi gereken noktasi var orayi güzelce kestir sorun ortadan kalkar

1.'si; çamurluğun sürtüğünden eminmisiniz? Sormamın sebebi şu, bende 205/55/16 kullanıyorum ve geçen güne kadar hiç yüklü kullanmamıştım aracımı. Yüklü yola çıkınca arkadan sesler duydum ve inip baktım çamurluk sürtüyor sandım. Arkadaş ile yaptırmaya giderken fark ettim ki meğer sürten yer çamurluk değil, çamurluğun arkasında ki bir yermiş. Kaportacı da 10 TL'ye, yarım santim geriye doğru çekiçleterek işimi halletim artık sürtmüyor. Hatta 30 sn'lik video çekmiştim yerini gösterecek şekilde, isterseniz atayım.

Son düzenleme:
1.'si; çamurluğun sürtüğünden eminmisiniz? Sormamın sebebi şu, bende 205/55/16 kullanıyorum ve geçen güne kadar hiç yüklü kullanmamıştım aracımı. Yüklü yola çıkınca arkadan sesler duydum ve inip baktım çamurluk sürtüyor sandım. Arkadaş ile yaptırmaya giderken fark ettim ki meğer sürten yer çamurluk değil, çamurluğun arkasında ki bir yermiş. Kaportacı da 10 TL'ye, yarım santim geriye doğru çekiçleterek işimi halletim artık sürtmüyor. Hatta 30 sn'lik video çekmiştim yerini gösterecek şekilde, isterseniz atayım.

jantları sattım kurtuldum:) ama anlatayım genede... camurluk sürtüyordu çünkü her sürtmesinde camurlugun uçlarını dısarı dogru actı senn jantlar bbsmiydi acaba?

Yok hocam, BBS değil, Dezent diye bir markaydı.Sevindim kurtulduğuna dertten :)

arkadaşım bendede sürtme var.nereyi kestirdiğinin videosu yada fotosu varmı.
bende 205.45.17 vardı onlar sürtmedi aracı yoruyordu.sonra 205-55-16 orjinal astra h jantı ile taktım sürttü.205-50.16 ile azda olsa sürttü.
en son 195.55.16 aldım ondada 300-400 kilo arası yükle azda olsa sürtüyor.dediğin gibi sürten yer çamurluk değil tampon tamburu ile çamurluğun birleştiği yer.
nasıl yaptırdın yardımcı olursan çok makbule geçer.
teşekkürler.

ben izah edeyim arka çamurluk metal olduğu için tam çamurluğun çevresinde içeri giren metal bir fazlalık var 10-20 mm kadar yani çamurluğa sürten kısım o kaportacılarda o çıkıntıyı metalin şekil alabilme özelliğinde yararlanarak ya içeri itiyorlar yada kesiyorlar kesmek daha zor ve kötü geneli itiyor araca pratikte pek zararı yok en çok olacak zarar kıvrılma sonuca o aradaki boşluğa çamur girerse yada bir miktar ıslak kalırsa "belki" çürüme yapabilir ben hiç rastlamadım oda dediğim gibi çok çok düşük bir ihtimal

Aynı problem bende de var, 195-45-17 jant var 2 kişi oturunca ufak bir yaylanmada sürtme yapıyor önerileriniz nedir?

WhatsApp-Image-2021-07-10-at-00.38.54ab9f7b396b05c24b.jpg
WhatsApp-Image-2021-07-11-at-19.31.4200bd80da03114e1b.jpg

Mustafa bey ince yanak lastik kullanabilirsiniz veya yayların altına takoz vs konulabilir...

• Beğen
Tepkiler: cagatay16
45 yanak lastikler...
Mustafa bey ince yanak lastik kullanabilirsiniz veya yayların altına takoz vs konulabilir...
Lastikler 45 yanak... Aklımı kurcalayan şey araçta flanş takılı... flanşı biraz inceltirsem sorun ortadan kalkar mı?

45 yanak lastikler...

Lastikler 45 yanak... Aklımı kurcalayan şey araçta flanş takılı... flanşı biraz inceltirsem sorun ortadan kalkar mı?
İlk önce flanşı çıkartıp öyle deneyin sorun olmazsa daha incesini takarsınız

Geri