Mercek ve cam değişimini yaptım çok şükür. Mercek olarak çıkma Valeo H11 projektörler kullandım ve Junyanları aldığımda kenara koyduğum orijinal farların camlarını kullandım.
Junyan Sol
Junyan Sağ
Önce saç kurutma makinası kullanarak Junyanların camlarındaki silikonları ısıtarak erittim. Dandik silikon kullandıklarından çabuk söküldüler :dil:
Orijinalleri sökmek biraz zaman aldı. Sağlam silikon sıkmışlar, baya da bol bol hem de. Hella sonuçta.
Valeo projektör Junyan'ınkinden çok az küçük, biraz uydurmasyon yapmam gerekti.
Junyan projektör:
Seviye motoruna ve onun üstüne denk gelen vida deliklerine Valeonun delikleri denk gelmediği için metal iki parçayla uzatma yaptım.
Diğer tarafta da projektörün sağa - sola ayarlanmasını sağlayan vida var. Normalde ucundaki plastik projektöre takılıyor ve ona tutunan vida gövdeyi çekip uzaklaştırıyor. Direkt vidayı projektöre taktım, ancak deliği genişletmem gerekti.
Valeo takılınca:
Yeni aldığım H11 xenon ampullerimi ve uzunlara Osram Night Breaker Plus H1 ampullerimi takıp topladım. Önce ısıya dayanıklı bir silikon sıktım, camı taktıktan sonra da dıştan silikonladım. Hella cam Junyan gövdeye tam oturdu.
Sol son hali:
Sağ son hali:
Fotoğrafta belli olmasa da gayet homojen bir aydınlatma var. Artık önümü çok iyi görebiliyorum
![Smile :) :)](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f642.png)
. Junyanlar gece lambasıymış gerçekten, aydınlatmayla alakası yokmuş. Bir de kesilme çizgisi çok farklı. Junyanda dağı taşı aydınlatıyordum. Bunda tüm ışık görüş alanımdaki yolda. Cam da farkettirdi. Işığı kırmıyor. Öncekiler bay kötüleşmişti. Hatta ilk resimde sol far uzunun önünde erimiş bir kısım görünüyor.
![Big grin :D :D](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f600.png)
.
Bir de bu tür farlardaki uzunların yansıtıcı kısmını azıcıkın adam gibi yapsalar. Huni gibi bir şey, o da değiştirilebilse hemen yaparım. Ama Osramlar daha iyi oldu uzunlarda. Pek bi beyazlığını görmedim, sarı ışık veriyor ama normal farlarda kısalara taksam rengi daha belirgin olurdu herhalde. Ama böyle daha iyi, xenonlarla giderken selektör yaptığım anlaşılıyor.