Arkadaşlar Merhaba
Bundan 4 Yıl önce de sirkülasyon klapesinin tamirini yapmıştım ancak bu zamana kadar dayandı ve sonunda yine kırıldı ve pek tamir edilebilecek durumda değildi yenisini alıp taktım,piyasada 30 40 TL aralığında yan sanayi kapaklar mevcut ayrıca kapağın tekrar kırılmasını bir nebze de olsa önleyebilmek adına motora giden kablolara direnç atarak gücünü azalttım sorunsuz açma kapama hareketini yapıyor sadece motora 12v değilde 9 10v civarı bir elektrik gidiyor,gücü düştüğü için de plastik aksamı zorlama olayı bitiyor,yapmak isteyenlere resimleri ekliyorum.
Önce Torpidomuzu söküyoruz.
Torpido ışığına giden kabloyu da sökelim.
Torpidoyu dışarı aldığınız da direkt fan ve kazanı karşınızda bulacaksınız
kırmızı ile işaretlediğim vidaları sökün.
Ardından kaputu açıp resimdeki fitili söküyoruz
Torpidoda ki mekanizmayı tutan son bir vida var onu da sökelim.
Ve Kırılmış vaziyetteki klape karşımızda.
4 yıl önce ters çevirip kullandığım klape artık tamir edilemez duruma gelmiş.
Eski klape ve yenisi
Araya rastgele elimdeki 4 5wattlık dirençlerden motora giden kablolardan birine keserek yerleştirdim ve motorun kuvvetini biraz da olsa düşürdüm bir zararı olacağını da düşünmüyorum.
Şuan gayet güzel çalışıyor,kapağı sorunlu arkadaşlara kolay gelsin,saygılar
Bundan 4 Yıl önce de sirkülasyon klapesinin tamirini yapmıştım ancak bu zamana kadar dayandı ve sonunda yine kırıldı ve pek tamir edilebilecek durumda değildi yenisini alıp taktım,piyasada 30 40 TL aralığında yan sanayi kapaklar mevcut ayrıca kapağın tekrar kırılmasını bir nebze de olsa önleyebilmek adına motora giden kablolara direnç atarak gücünü azalttım sorunsuz açma kapama hareketini yapıyor sadece motora 12v değilde 9 10v civarı bir elektrik gidiyor,gücü düştüğü için de plastik aksamı zorlama olayı bitiyor,yapmak isteyenlere resimleri ekliyorum.
Önce Torpidomuzu söküyoruz.

Torpido ışığına giden kabloyu da sökelim.

Torpidoyu dışarı aldığınız da direkt fan ve kazanı karşınızda bulacaksınız
kırmızı ile işaretlediğim vidaları sökün.

Ardından kaputu açıp resimdeki fitili söküyoruz

Torpidoda ki mekanizmayı tutan son bir vida var onu da sökelim.

Ve Kırılmış vaziyetteki klape karşımızda.

4 yıl önce ters çevirip kullandığım klape artık tamir edilemez duruma gelmiş.

Eski klape ve yenisi

Araya rastgele elimdeki 4 5wattlık dirençlerden motora giden kablolardan birine keserek yerleştirdim ve motorun kuvvetini biraz da olsa düşürdüm bir zararı olacağını da düşünmüyorum.

Şuan gayet güzel çalışıyor,kapağı sorunlu arkadaşlara kolay gelsin,saygılar