ASTRA G'DE küçük SORUNLARIM

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan halo_01
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

halo_01

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Meraba Değerli Opel kullanıcıları
yaklaşık üç yıldır Astra G kullanıcısıyım, aracı aldığımdan bu yana siteyi takip ediyorum.Astra G ilk aracım ve severek biniyorum.Bu zamana kadar da çok önemli bir sorun yaşamadım.Site de aracımla ilgili yeni bilgiler ve sorunları hakkında çözümleri buluyorum.
Aşagıdaki sorunum hakkında çözümünüzü söylersiniz (en sağlamı ve en ekonomiğinden) şimdiden teşekür ederim.
1. Torpidonun sol tarafındaki menteşesi kırıldı ayrıca torpidoyu (yere paralel tutmasında yarıyor herhalde) tırnakları kırık.(aldığımda da yoktu zaten)
2. Ön cama hava üfleyen ızgaralar sağlı ve sollu tırnaklarından kırık.

attachment.php

attachment.php

Ekli dosyalar

• IMG_20140220_172247.webp
    IMG_20140220_172247.webp
    51.2 KB · Görüntüleme: 83
  • IMG_20140220_172308.webp
    IMG_20140220_172308.webp
    69.4 KB · Görüntüleme: 81
O ilkresimdeki yandaki ayaklar geçme. set olarak satılıyor. alıp değiştirirsiniz.
Zaten onlar kırık oldugundan kapak fazla açılıp menteşesini kırmış.

images

İkinci resimde ızgara yapıştırıcı tutmaz kolay kolay scakta bırakır.
ızgarayı komple söküp kırık tırnak yerine plastik kaynakla yada epoxy ile yeni tırnak yapıp takmalısın.

evet resimdeki parçları nette gördüm.ancak bunun değişimini ben yapabilirmiyim.yani kırık olanların sökülmüyor gibi görünüyorm.
2. resimdeki kırık dediğiniz gibi yapışıyor, güneşte atıyor.kırık tırnakları yapıştırıp takmamda işe yaramadı.epoxy dediğiniz nasıl birşey, ben kullanabilirmiyim.

Ön cam havalandırma ızgarasının ayaklarının kırılması sanırım kronik bir sorun.Benim aracımda da kırılmıştı sağlı sollu.Silikon ile yapıştırdım ama daha sonra orta yerinden çatlama yaptı.Ben de yenisini aldım taktım.135 tl civarı birşeydi fiyatı.

Benim de torpidonun ayaklarından biri kırılmıştı. Set olarak bir opel sitesinden aldım. Sökmesi zor oldu. Ayaklar yuvasına girince kilitleniyor. Sökmek için ayağın torpido içine doğru olan kısmını tornavida ile deldim ve ayağın tırnağını kurtardım. Yenisini yuvaya oturtunca tık diye tırnak yerine geçti.

Ön camdaki ızgaranın da sağlı sollu ikişer ayağı kırılmıştı. Kırılan kısımlara nokta nokta şeklinde kırmızı silikon sıktım (ısıya dayanıklı), üzerine ağırlık koyup 1 gün beklettim. Üzerinden 1,5 sene geçti, hiçbir problem yok. Sökmek istersem de kenarlardan bir işlem yapmayı denerim, olmadı parçalayıp yenisini takarım. :)

Teşekür ederim saygılar.

Geri