Astra H 1.3 CDTi MOTOR ISINCA 1000-2000 devir arasında bazen irkilme yapıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan odessa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

odessa

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
ARKADASLA Astra H 1.3 CDTi Aracım motor ısındıktan sonra 1000 ve 2000 devır arasında sankı gaz bır anda kesılıyor mılısanıye icinde tekrar düzeliyor ancak buda ırkılme yapıyor sankı ayanızı bırden gazdan cekıyor ve tekrar basıyormusunuz gıbı oluyor. ancak yuksek devırlerde bolebırsorun olmuyor. ve motor sogukken de ?

böyle bir dudumla karsılasan oldumu ? oysakı enjektorlerı yenı temızlettım ?

ARKADASLA Astra H 1.3 CDTi Aracım motor ısındıktan sonra 1000 ve 2000 devır arasında sankı gaz bır anda kesılıyor mılısanıye icinde tekrar düzeliyor ancak buda ırkılme yapıyor sankı ayanızı bırden gazdan cekıyor ve tekrar basıyormusunuz gıbı oluyor. ancak yuksek devırlerde bolebırsorun olmuyor. ve motor sogukken de ?

böyle bir dudumla karsılasan oldumu ? oysakı enjektorlerı yenı temızlettım ?

Bulursanız bana da söyleyin, 2 aracımda da aynı sorun var. Yetkili servis sorunu göremedi, ısrar edince ben gösterdim ve önce sebebi bulunamadı, sonra normal dendi.

Araç anlık ateşleme kesiyor olabilirmi?

Araç anlık ateşleme kesiyor olabilirmi?

Dizel Tolga hocam, ateşleme bujisi yada bobin vs. yok. Ama tarif tıpkı ona benziyor.

Haklısın Emre. Ama bana elektriksel bir sıkıntı gibi geldi. Özellikle aynı devir aralığında yapması. Mazot filtresi şişme yapsa her zaman yapar. Onu eleyelim. Mazot pompa beyni yapabilirmi?

aynı sorun ile ben yıllarca kullandım. özellikle rampa çıkarken cruse control ile hız sabit ken daha belirgin oluyor. sanki mazot yetmiyor gibi oluyor. gaza biraz basınca sorun kayboluyor. servistekilerde sorunu bulamamıştı. araç şu an 190 binde ve halen aynı sorunla gidiyor... sanırım bu motorların kronik sorunu bu.

Bende bu sorun yok...ama tahmin ediyorum. başıma gelmedi ama o anda AGR devreye girdiği bir gerçek yani yarım 3/1 gaz bedalında.bana arabayı aldığımda ne için bilmiyorum AGR için yazılım attıklarını biliyorum acaba bundan olabilirmi? onun açılma zamanı ayarı ile ilgili?

Yani o yazılımdan sonra tek bildiğim aracın çekişi alt devir harika olduğu
Ben şikayet için gitmemiştim o zaman galiba yanılmıyorsam arac içi kapı yağmur koruyucu torbalardan içeri eşşikten su geliyorsu gittim bu yağmur koruyucuları yenileyin diye baktılar ses çıkarmadı değiştiler ama hepisini değil ertesi gün yine gittim ben size o su gireni değil hepisini bakın şimdi arkadan geliyor diye kafa tutumuştum ve hepisini değişmişlerdi o arada AGR yazılımı atalım demişlerdi açılma zaman ile ilgili siz bu konuyu açana kadar aklıma gelmedi 2,5 sene oluyor

Son düzenleme:
2 aracım da sıfır(2011) Selim Abi, teki sedan, diğeri hb. Sanırsam üretim yerleri farklı. Senin 2.5 sene olduysa herhalde bu süre içerisinde fabrika çıkışı olarak güncel yazılım kullanıyorlardır. Ankara'dan arkadaşım gelince ikisine birden remap yapacağız. Bakalım o zaman da devam edecek mi? Egr yazılım olarak kapatılabiliyor mu? Öyle ise onu da deneriz lakin sıfır araç bunlar, teki 17.000 e geldi aynı diğeri 23.000 e geldi. Az kaldı delirmek üzereyim. Çok sorunum var remap derman olamazsa, mecbur satacam. Bakalım remap sonrası debriyaj da kaçıracak %99.

Tek araç olsaydı, aracım problemli diyecektim ama ikisinde de var. Kara kara düşünürken bu konuyu başkası açtı, diğer arkadaş da destekledi. Araç 1. viteste belirli bir devir aralığında, öne arkaya abartı biçimde, beşik gibi sarsıyor.

Emre az bucuk arabadan anlıyorsun :D
AGR ne zaman devreye giriyor? motor ısınınca ve alt devirde yani ne orta ne tam gazda (yani 3/1 gaz buda 2000 devire kadar olan kalkış devir) ve sen bu devirde problem var diyorsan AGR den başka hiç birşey olamaz hemde ısınan motorda..buraya kadar tamam..
bana yazılım attıklarında o zaman AGR açma zamanı ayarından bahsettiler ve AGR software ile ilgili
bak msi Türkiye yi bulamadım ingilizcen varsa okumanı tavsiye ederim
yani benim tahminim AGR
http://www.ms-motor-service.com/ximages/pg_si_0085_en_web.pdf

Son düzenleme:
Geri