Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
lastiğinin çapı orjinal ebattan büyük sanırım 205-55-16 ya denk gelen 215-40-18 gibi lastik ölçüsü kullanırsan biraz daha düşer artı birde 5 lik yayla istediğin duruma gelir sanırım...
19" janta r18 lastik demişsin, galiba yanlış yazmışsın. 35mm yay araç doluyken sürtme yapmıyor ama 50mm için yorum yapamam. bende 18"jant 40mm yanak ve 35mm yay var ama 3cm boşluk var çamurluk - lastik arası. askıya aldılar, muayneden sorunsuz geçtim
birde buna ek olarak 3-4 ayda bir ön takım yaptırırsın komple..
demedi deme..mesela Astra H'in orjinal ön salıncağının tanesi 400 kusur TL, 9-10 ay önce Altunizade Opel Yetkili Servisi Arkas Otomotiv'den almıştım, ordan biliyorum. 2 viraj denge çubuğu ve 1 adet ön sağ salıncak 550 TL idi.
ayrica aracinin amortisorleri elektronik kontrollu..yine alacagin coil over veya spor amortisorunun 2004 ve sonrasi icin olan elektronik kontrollu coil over veya amortisor olmasi lazim. hem elektronik kontrollu hemde normal gazli amortisor olanlari var..mesela benim aracimda boyle bi ozellik yok, o yuzden amortisorleri daha ucuz, spor amortisorude, coil over'ida. eger duz amortisor takarsan, yol bilgisayarinda veya gostergede ariza ve hata mesaji ile karsilasabilirsin.
lastiğinin çapı orjinal ebattan büyük sanırım 205-55-16 ya denk gelen 215-40-18 gibi lastik ölçüsü kullanırsan biraz daha düşer artı birde 5 lik yayla istediğin duruma gelir sanırım...
+1:good:Lastiği çok geniş taban almışsın ondan istediğin düşme olmamış bencede,taban genişledikçe yanakta yükseliyor her ikiside 40yanak lastik olsa bile.Bende 215-45-17" var,jantı aldığımda üzerinde 225-45-17" takılıydı ikinci gün hemen kurtuldum.Lastikçiye gidip her iki ölçüdeki lastiği yanyana getir demek istediğimi anlarsın,taban genişledikçe yanağı güçlendirmek için biraz yükseltiyorlar.
+1:good:Lastiği çok geniş taban almışsın ondan istediğin düşme olmamış bencede,taban genişledikçe yanakta yükseliyor her ikiside 40yanak lastik olsa bile.Bende 215-45-17" var,jantı aldığımda üzerinde 225-45-17" takılıydı ikinci gün hemen kurtuldum.Lastikçiye gidip her iki ölçüdeki lastiği yanyana getir demek istediğimi anlarsın,taban genişledikçe yanağı güçlendirmek için biraz yükseltiyorlar.
Aşırı derecede mantıklı geldi yarın ilk işim lastikleri kıyaslamak fakat buseferde araba yere yakınlaşır ama, çamurlukla lastiğin arası açılabilir denemek lazım tşk ederim...