Ah usta bulabilsem. Sivasta önerebileceğiniz usta var mı? Forumda bile kimi diyor lpg ile uyumlu kimi diyor değil. Lpgde sorun yaşamayanlar neden yaşamıyor acaba. Bugün dikkat ettim eksozdanda sıvı çıkıyor.
Araba Soğukken sıvı çıkması normal.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Ah usta bulabilsem. Sivasta önerebileceğiniz usta var mı? Forumda bile kimi diyor lpg ile uyumlu kimi diyor değil. Lpgde sorun yaşamayanlar neden yaşamıyor acaba. Bugün dikkat ettim eksozdanda sıvı çıkıyor.
Aynı motor bende de var LPG de deli gibi çalışıyor,arıza lambam ara sıra yanıor ama sorunsuz.yetkili servis yakında varsa bi baktırın derim.
Yasin Bey öncelikle bir elektrikci bulun şarj dinamosu kolektörlerini ölçsün yüke binince stop ediyorsa sorun şarj dinamsunda diğer konuya gelince önce bir boğaz temizliği ve mutlaka egr temizliği ve çalışması kontrol edilsin tıkanmış piston hareket etmeyecek duruma gelip açık kalıyor olabilir3 hafta önce aldım aracı. Yokuşlarda çekmeme sorunu var. 2000 devirlerde titremede var. İlk kayseri'de gösterdim. Subaplar değişecek dendi. Nakit olmayında bir müdedet devam edeyim dedim. Kayseride başka tamirci ateşleme bobini dedi. Bobin değişti ama sorun gitmedi. Yokuşlarda baya bayılıyordu araç. Bazı yokuşları uzun yolda 2. vitese atmak zorunda kılıyorum. Şimdide motordan çıt çıt ses gelmeye başladı. O nun içinde tamirciye gittim. Biri manifot dedi. Biride piston iticileri(subap oluyor galiba) gevşeklik var diyor.
Çekmeme sorunu için gittiğim bir tamirci debrej baskı balatası bitmiş olabilir bile dedi. Ne yapacağımı bilemedim. Araç da şuan hiç bir arıza ışığı yanmıyor. Geçen sadece ecp3000,3010,3020,3030,3040,3140 hatalarını verdi. silinince 250 km gittim birdaha vermedi. Araç lpgli 1.6 twinport z16xep motor. Rolentide hiç bir elektronik aksam açık değilken 750 devirlerde. ve 14.3 voltajını gösteriyor. Klima, far, radyo ve cam ısıtıcılarını açınca rolentide aşırı dalgalanma oluyor. Bazende istop ediyor.
Araca binmeye korkar oldum.
Zaten usta sıkıntısı var. Araç için ne öneriyorsunuz? İlk aracın nesine baktırayım?