Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
bugün sanayide aracın bujiler söküldü kompresyon ölçümü yapıldı 4 silindirde 12 çıktı. usta subaplarla ilgili hiçbir sıkıntının olmadığını söyledi. hatta bujilerin değişmesine bile gerek yok dedi (en az iki yıllık). problemlerin oksijen sensöründen kaynaklanabileceğini söyledi. her iki sensörün siparişini verdik yarın değişecez. sorun çözülür inşallah
Sensörler değişti sonuç hüsran. Gün gectikçe daha kötü oluyor. Mesela artık yokuşta aracı zorlayıca stop ediyor. Daha sonra ilk iki marşta çalışmayıp üçüncü marşa çalışıyor. Bir diğer usta ise subaplarla veya baska bişeyle değil beyin arızası olduğunu söylüyor.
Bazı arızalarda maalesef sonuca ulaşılamıyor.sizin yerinizde olsam artık supapları açtırırdım sonraki duruma bakardım.sensör vs den emin olundu lpg devredışı bırakılıp denemeler yapıldıysa!!
Israrla söylüyorum supaplarda belirgin olmayan ufak bozulmalar var ise kompresyon testi soğuk iken yapılmalı.sıcak veya 1-2 saat dinlenmiş motor testi yanıltır.
Bende en başından beri subaplardan olduğunu söylüyorum ama ustalar kabullenmiyo bi terslik var ama çözemedim ustaların subap demesi bunu benim kabullenmemem lazım ancak durum tam tersi olmadı kayseriye götürecem aracı baska care yok gibi