Astra H için kış lastiği almak istiyorum..

blucerchiati

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
sevgili opelim.net üyeleri ve opellere gönül veren dostlarım :) bi konuda yardıma ihtiyacım var sanırsam bu işlerde yeniyim, tecrübeli üyelerimizin görüşlerini görüşlerini merak ediyorum ve sorunum şudur: normal lastik ebatım 205-55-16 91H continental. arabayla gelen lastikti bu. ayda 2 kere boluya gidiyorum istanbuldan, ve ankarayada geçiyorum yani 1ayda en az 10günüm ankarada geçiyor. ben yoldayken ailemin aklı kalıyor hal böyleyken onlarında aklı kalınca bende huzursuz oluyorum:o ne yapabilirim diye düşündüm baktım araştırdım ve kış lastiği almamın yerinde olacağını düşünüyorum.. almak içinse önce babama mantıklı bir açıklama yapmak zorundayım,bunun içinde düşündüklerinizi yazarsanız sevinirim:confused:aklımda ki sorular ise şunlar
1) bu ebatlar dışında lastik alırsam arabam nası etkilenir? yada en iyi hiç bu ebatların dışına çıkmamak mı?
2) araştırmalarıma göre goodyear ug7 , michelin alpin serisi , birde continental arasından bir seçim yapmak istiyorum. sizce hangisi daha güven verir? performansı daha iyidir?
3) bu kış lastiklerinden birini kullanan arkadaşlarında yorumlarını paylaşmalarını rica etsem:o

Orjinal ölçülerin dışına çıkmana gerek yok.
Belirttiğin markalar için bi yorum getiremeyeceğim, kullanmadım. Ama hangisini seçersen memnun kalacağını düşünüyorum.

Madem ki kış boyunca uzun yola gideceksin, kış lastiği almakla çok iyi bi iş yaparsın. Vakumlu lastik olduğu için yakıt tüketimi biraz artar ve arabanın çok az da olsa ivmesinin düştüğünü hissedebilirsin. Ama zorlu kış şartlarında, yola tutunmadaki farkı görünce buna değdi dersin ;)

Kış lastiğinin kullanımında genellikle uygulanan yöntem yaz lastiği tabanının daraltılması ve yanağa verilmesidir. yani 205 yerine 195, 55 yerine 60 yanak ve tabiki 16 inç alacaksın. cm2 ye düşen ağırlık arttığı için tutunması dahada güçlenecektir. Nokian-pirelli yada bridgestone wt serisi kış lastiklerini öneririm.

lassa snowways 2. çok iyi bi kış lastiği. tavsiye ederim

Kış lastiğinin kullanımında genellikle uygulanan yöntem yaz lastiği tabanının daraltılması ve yanağa verilmesidir. yani 205 yerine 195, 55 yerine 60 yanak ve tabiki 16 inç alacaksın. cm2 ye düşen ağırlık arttığı için tutunması dahada güçlenecektir. Nokian-pirelli yada bridgestone wt serisi kış lastiklerini öneririm.

muhtemelen aynı boyutlarda alacağım gibi duruyor ya bridgestone yada goodyear almayı düşünüyorum.. michelinler pahalı epey:sorry: kimi yerde bu lastik ebatlarının dışına çıkılması pek iyi olmayabilir deniyor, açıkçası tereddütte kaldım :confused:

aynı boyut zincir takmıyacaksan sıkıntı getirmez.. ama zincir meselesi olcaksa arkadaş haklı..
ben kastamonuda kışın (ılgazı meşhurdur) maxxis ve kumho isimli kar lastikleri taktım ve gayet memnundum.. erzurum da da bu tip kore malları çok kullanılmakta.. ama kafam rahat olsun dersen michelin veya bridgestone olmazsa da lassa tavsiye ederim..
bir de en önemlisi 4 lastik te kar lastiği olmalı..;)

bende michelin alpin lastikleri var memnunum bu yıl yazın bile kullanmak zorunda kaldım saolsunlar beni yol üzerinde iyi tuttular..

bende michelin alpin lastikleri var memnunum bu yıl yazın bile kullanmak zorunda kaldım saolsunlar beni yol üzerinde iyi tuttular..

+1 katiliyorum

bende kisin michelin alpin serisi kullaniyorum tekrar alacak olsam hic arastirmadan gider direk michelin alpin serisi alirim ..

Ben Ankara'da 3 kış Toyo kullandım, hengi modeli olduğunu hatırlamıyorum. Çok memnundum, kar, buz, şehir içi, şehir dışı. Sattığım aracımla gitti lastikler. Yeni aracım için ben de kışlık lastik arayışındayım, muhtemelen yine Toyo olacak.

Geri