Paramız çok diyorsun yani; )
Arabaya biniyorsan çoktur zaten... bak ben ucuz yolunuda yazdım nasıl biniliyor. Tercih araç sahibinin...
Bu tip arızalar maalesef her 5 yaşı geçmiş markada oluyor. Mercedesi de öyle. Bir örnek vereyim Mercedesin amiral gemisi S klas en sağlam aracı , 5 yaşına geleni al bakalım bir airmatic arızası versin nasıl ocak söndürüyor bir alt takıma 60 bin tl bayılır çıkarsın servisten aklın şaşar :rakir:
Kısaca S klas ütopik bir örnek oluyor ama VW de DSG , mercedes de direksiyon kutusu, bmw de hatalı üretilip satılan 2.0 dizeller her marka da bu tip sorunlu parçalar oluyor...
Neden klima kutusu pahalı anlatayım, kutu üzerinde motorlar, soğutucu ünite ve tesisiatı ile birlikte geliyor. Eğer sadece kutu gelseydi en fazla 200-300 tl tutardı ama işte diğer malzemelerde üzerinde geldiğinden hayli pahalı.
Birde klima gazı değişimi, ön konsolun kaza demiri dahil sökülmesine yetkili servis en az 600tl yazıyor işçilik. 100 tl de klima gazı etti sana 700 tl. Klima kutusu da zaten 1500 tl falan. Sanayiye gitsen bu rakamın en fazla değişeceği 200*300 olur oda işçilikten dolayı ama tavsiyem yetkili servistir çünkü ne yapacaklarını çok iyi biliyorlar... kırmadan dökmeden toplar aracı teslim ederler. dedim ya çok olmasada bu arıza Astra H larda var...
iyi geceler.
Son düzenleme: