astra h mercekli sis :)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan skyhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

skyhan

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaslar cıkma oalrak orjinal mercekli far aldıgım için far modifiyesinde kullanmaak istediğim mercek bosa cıktı o mercekleri sis oldugu yere nasıl birşey yaparıs nasıl uygularız guzel olurmu yorumlarınızı bekliyorum

evet bugun 1 gunmu aldı kırık camlı sisleri temizlemek caları ayırmak filan derken bole bişe cıktı ortaya bole bişe cıktı şimdi onemli konular var birincisi merceğin içindeki demiri cıkardım tam ısık yapsın diye sizce dogrumu ikincisi merceğin etrafında 2 adet kare seklinde bosluk vasr ordan su girecek neyle kapatlamlıyız üçüncüsü ben eski kırık camlı si,slerin kutuluarını ayrdım onalrı oldugu yere taktım merceği bi nebze olsun koruusn diye dorduncusu mercekleri ondeki kapaklara monte ettim kutuya monte edemedim malzemem yoktu olursa kutuya eklicem bolece muahfaza daha ii olmus oalcak ve sonuncusu merceğina rkasına hangi tip lamba koyayım xenon koymucam h7 mi h1 mi mercek valeo toyoto arabsıdna cıkmaymıs ve suanda hiçbir şekilde lamba baglı değil birde ampulu ansılsa bitlicez bana akıl verin bitsin su olay :D:D
1.jpg
2.jpg

Son düzenleme:
Boyutları ne bu merceğin? bildiğim kadarıyla sisler için daha küçük mercekler gerekiyor

valla normal farın içinde cıkma mercek buyuk mu olur sizce

sis farına uygun büyüklükte ise olabilir ama far merceği büyük olacağı için uymama ihitmali yüksek bende mercekli sis farı düşünüyorum ancak astra h için böyle bir sis varmı bilmiyorum eğer bulabilirsem başka bir aracın mercekli sis lerini uydurma düşüncesine gidebilirsin

valla toyota kazalı aracın merceğiydi bende iki tane camı kırık sis farı
var içine otutturabilirsem kullanıcam:D

yaparsan resim ekle bende yaparım başarılı sonuç olursa :)

tmm insallah yaparım gusel birşey olursa koyarım buraya

Aldığın merceklerin cinsi önemli. Eğer H7 ampülere göre aldıysan sislere de h7 ampul takman gerekir ki sis için h7 olup olmadığından tam emin değilim. ama madem bu tür bir işe kalkıştın eğer bulabilirsen 3100-3400k arası xenon alıp mercekli sislere onu monte et. Sisli havalarda inanılmaz bir perf alacaksın

ya aslıdan orjinal mercekli far bulunca onun xeononlar d2s oldugu için h7 xenonun bosa cıakcak d2s xenon alıcam mercek ve h7 ampul bosa kalıcak onarlı uygulucam

elindeki h7 xenon lar kaç Kelvin??? 4100K nın üzerinde bir xenon farsa sislerden hiçbir verim alamazsın, sis farından xenon la fayda görebilmen için 3100-3400K ampüller kullanman gerek

Geri