astra h - motor çalışmıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dayi70
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

dayi70

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
herkese merhaba arkadaslar benim astra h arabamla ilgili bi orunum var arabam calismiyor kontagi cevirdigim zaman ariza lambasi (ustunde anahtar olan sari renkli isaret) devam li yanip sonuyo be araba hic tepki vermiyo calismiyo acil yardim lutfen...

Moderatör tarafında düzenlendi:
anahtarin pili bitik olabilirmi?
tabii en iyisi gaza ve frene basarak kontagi cevirip araci calsitiri konumuna getirmeden hata kodunu okuman..o zaman daha iyi cevab verilir..

5 tane kod cikiyor

161450
161600
163618
213971
38008
bu numaralar yaziyorr

5 tane kod cikiyor

161450
161600

163618
213971
38008
bu numaralar yaziyorr

Anahtarla immobilizer sinyal uyuşmazlığı.Anahtarı çıkarıp takınca düzelir.Yazılım atınca kökten çözülür.

Aynen anahtarini arac tanimiyor P1614 anahtar cip problemi
p1616 arac anahtarini cim tanimlayamiyor
digeri calistirma denemenden ortaya cikan emare diyelim anahtarin piline bak veya yeni yazilimla arizalari sildir..gecmis olsun

tesekkur ederim akadaslar ama anahtari cikarip taktim kac defa pil problemide yok ama hic calismiyorr

Hikmet kardesim,ayni konuyu birdaha acmissin...
sorun anahtari tanimiyor pil ile olmayabilir genelde pil oliuyor ama anahtar chip tanimi yok...servise götürüp yazilim atacaksin veya anahtari düsürmüs olabilirsin chip arizlanmis olabilir..
yedek varsa onu dene yoksa o zaman cim de problem var

tesekkur ederim..

ama kullanma kitabini inceledigimde katalizor falan diye yazdi oda kafami karistirdi

ama kullanma kitabini inceledigimde katalizor falan diye yazdi oda kafami karistirdi
Simdi hikmet kardesim..
Kitabcikta ne yaziyor o lamba yanarsa immobilizer hatasi olabilir,yakit filitresi tikali olabilir,easytronic arizasi olabilir,...vs vs...
ama onu bilmek icin ariza codu okunur
sende P1614 P1616 ariza kodu var simdi bunlar opelin listesine göre yukarida söylediklerim..
gelelim 380008 bu ariza yok eger yanlis okudunsa P0380 kizdirma bujisi bak buda olabilir yani kizdirma bujisi arizali...
p2139 cim arizasi
yani kitabcik ariza surdan burdan der ama asil ariza obdII ile okunan burdada sana kolay olani söyledim gaz ve fren pedali ile okuma yöntemi
ama simdi kizdirma bujisi demedim yukarida cünkü sen araba tepki vermiyor diyorsun..
onun icin asil problem cim ve anahtar..bunuda opele göstermen gerekir
gecmis olsun

Geri