Astra H orj.mercekli far yardım

turboburak

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
4 Şub 2008
Mesajlar
138
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
35
arkadaşlar bi ara aklımda olan fakat askıya aldığım şimdi tekrar düşündüğüm astra orjinal mercekli far hakkında sizlerden yardım isteyecektim.
kısa bir araştırma yaptım ve şunları öğrendim
şimdi bende normal farlarda h7 xenon kit var bunlar mercekliye uymuyormuş. kit olarak h4 alıp ampüllerinide d2s ampüllerlemi değiştirmek gerekiyormuş bi-xenon özelliğini kullanabilmek için? yoksa direkt d2s diye kit varmı? bunuda araştırdım ama tam anlamıyla birşey bulamadım.birde 06BB0504 nickli arkadaşımızın eski bir konuda yazmış olduğu bilglerdende merceklerin arkasındaki motora paralel çekilmesi gerektiğini bu sayede bi-xenon olabileceğini öğrendim.bunlar dışında herhangi bir eksiğim varmı acaba. uygun fiyata mercekli far bulduğum için, askıya aldığım projemi gerçekleştirmek istiyorumda.
 
Bildiğim kadarıyla orjinal mercekli farlara H7 yi uyduruyorlar. Eritme vs yöntemlerle. Ama ne kadar sağlıklı bilmiyorum. Ama dediğin gibi ampul tipi d2s. Ampul tipinin bi-xenon özelliğiyle bi alakası olduğunu sanmıyorum. Alacağın farda bi-xenon motorunun olup olmadığına bak. Burak (06BB0504) fotosunu koymuştu onun yanlış hatırlamıyorsam.
 
teşekkür ederim.evet o fotoyu aldım hatta tel.e attım farı alırken karşılaştırmak için.peki h7 yi uydurunca bi-xenon özelliği kullanılabiliyormu acaba?
 
d2s xenon kit var burak ama sen 2 tane d2s ampul alıp (kabloları ile birlikte) balastına takarsan eski balastlarını kullanabilirsin..bixenon özelliğinide uzunlarla kısalara paralel çekerek yapıldığını bende okudum..bi xenon un ampulle alakası yok aşağıdaki çalışma sistemini bi oku istersen

Bi-xenon far : Çift işlevi olan bu far, hem kısa hem de uzun far ışığını bir xenon ampulüyle bir elipsoidal projektörden üretebilmektedir.
Yasal düzenlemelere uygun kısa ve uzun far ışık dağılımının elde edilebilmesi için projektör yüzeyinde performansa yönelik iyileştirmeler yapılmış ve daha büyük çapta mercek kullanılmıştır.

Elipsodial projektör ile mercek arasında bulunan hareketli siper küçük bir motor ile yukarı-aşağı hareket ettirilerek ışık dağılımı değiştirilir, kısa+uzun far geçişi sağlanır. Elektromotor ve siper en az 50.000 defa sorunsuz çalışabilecek yapıda üretilmektedir.

Gelişen teknoloji sayesinde ateşleyici entegre edilmiş xenon ampul ve balast kullanılan bi-xenon farlar çok daha kısa sürede tam performans gösterebilmektedir.
Far dizaynına veya üreticinin tercihine göre, uzun far yakıldığında veya selektör yapıldığında ayrıca bulunan halojen uzun farlar da bi-xenon'a ek olarak çalışabilmektedir.
 
burak ampul tipiyle bi-xenon un bi ilgisi yok. bi-xenon mercegin ozelligi. uzunlari acitiginda veya selektor attiginda mercegin icinde ampulun on unde bulunan kapak kalkiyor ve ampuller daha genis bi alani aydinlatiyo. h7 nasil uyduruluyor tam olarak bilmiyorum ama ampulleri taktirdiginda dikkat et ampul mercege tam ve duzgun bi sekilde otursun yoksa cok kotu bi aydinlatma olur ;) ayrica farlari cikma alacagin icin merceklerde tozlanma olabilir farlari takmadan once mercegi mutlaka iyice temizle imkna varsa kompresorden hava ile iyice temizle. bi de mercegin icindeki bi xenon kapagini iyice kontrol et elinle indir kaldir iyice incele araya toz girerse selektor attiginda yavas yavas acilip kapaniyo bi-xenon un bi anlami olmuyo :)
 
aytekin abi ve burak teşekkür ederim sizlere kafamdaki soru işaretler kalktı sayılır.o zaman fazla bir zorluğu yokmuş d2s ampül aldımmı iş halloluyor.bende yontma filan yapılarak h7lere uydurulduğunu okumuştum ama nasıl olucak bilmiyorum bakıcaz artık.belirttiğin hususlarıda dikkati alıcam burak.
 
farlari taktiktan sonra fotolari bekliyoruz burak :)
 
H7 ile bi-xenon özelliğini koruyamazsın. Madem farlarını orjinal alıyosun bu orjinalliği bozma ve d2s kit al. Daha sağlıklı olacaktır.
 
can abi h7 olunca niye bi-xenon ozelligini koruyamiyo anlayamadim... d2s kit konusunda haklisin abi d2s alirsa daha uygun olur :)
 
H7 ile bi-xenon özelliğinin alakası yok. Sadece ampulün sağını solunu törpülüyorsun. Mühim olan ampulü yuvaya düzgün oturtmak.
 
Geri
Üst