Sevgili abilerim merhaba. 2008 Cosmo paket sahibiyim. Kararan dikiz aynasının çalıştığını nasıl anlarım? Gece sürüşte aynanın altında bir LED yanıyor. Bu çalıştığını mı gösterir?
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Bir sorum daha olacak nacizane. Araçta otomatik klima var. Merak ettiğim şu ki, sistemin çalışma prensibi. Ekrandan ac on yapıyorum ve örneğin 24 dereceye ayarlıyorum Auto tuşuna basıyorum. Sistem içerisi 24 olduğunda klima kompresörü nü devre dışı bırakıyor mu?Kararan dikiz aynası herzaman aktif durumdadır...Aynaya telefonun fenerini tut...Feneri tuttuktan sonra yavaş yavaş Kararıyorsa çalışıyordur...Arıza yoksa,Net bir şekilde karardığı görülür...
Dijital (Otomatik) klima,Cevaplarınız için teşekkür ederim. Bir sorum daha olacak nacizane. Araçta otomatik klima var. Merak ettiğim şu ki, sistemin çalışma prensibi. Ekrandan ac on yapıyorum ve örneğin 24 dereceye ayarlıyorum Auto tuşuna basıyorum. Sistem içerisi 24 olduğunda klima kompresörü nü devre dışı bırakıyor mu?
Anladım yani bu açıklamalara göre istenilen sıcaklığa geldiğinde kompresör devre dışı kalır ve yakıttan da tasarrfu olur doğrumuDijital (Otomatik) klima,
Siz klimayı açtığınız anda soğutmaya başladı ve siz bir sıcaklık derecesi tayin ettiniz. O dereceye kadar soğutma yapan ve tayin ettiğiniz dereceye ulaştıktan sonra soğutmayı kesen klima diyebiliriz.
Örnek vermek gerekirse;
Arabanızda biraz şekerleme yapmak istiyorsunuz ve kontağı çevirdiniz, hava çok sıcak klimayıda açtınız. Sonra bir güzel uykuya daldınız, aradan 1 saat geçti ve... uyandığınızda donmuş balığa dönmüş ve kaskatı kesilmişsiniz ama dijital klimanız olsaydı ne olurdu ?
Klimayı açar ve bir sıcaklık derecesi tayin ederdiniz. Mesela, 26 dereceye ayarladınız. O esnada arabanızın içide 30 derece varsayalım. Dijital klimanız, arabanın içerisindeki sıcaklığı 30'dan 26 dereceye düşürene kadar çalışır. Düşürdükten sonra sadece vantilasyon yapar. Olay bu
Evet hocam doğrudur, sadece havalandırma devam eder. Kompresör devreden çıkar, sıcaklık farkı oluştuğunda tekrar devreye girer.Esasen öğrenmek istediğim şey şu, manuel de biz kapatana kadar kompresör sürekli çalışıyor sıcak da olsa soğuk ayarda da olsa. Dijital klimada mantıken istenilen ısıya geldiğinde soğuk ayar da olsa sıcak ayar da olsa sistem kompresörü kendisi kapatıp açması lazım bizim araçlarda da böyle oluyor değil mi?
Cevaplar için çok teşekkür ederimEvet hocam doğrudur, sadece havalandırma devam eder. Kompresör devreden çıkar, sıcaklık farkı oluştuğunda tekrar devreye girer.