Astra h Şarj Dinamosu Arızası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dergoglu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

dergoglu

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Öncelikle herkeze merhaba.

Benim arabam 2011 model astra h kasa. arabayı alalı 1 ay oldu ve bu 1 ayda bir kere hırsız girdi navigasyonumu çaldı ve dün de normal yolda evime giderken ikaz lambaları yandı söndü direksiyon sertleşti ve araba stop etti ve birdaha çalışmadı. servisi aradım ne oldu buna diye muhtemelen şarj dinamosu arızalanmıştır dediler. bende yol yardımı aradım ve arabayı servise götürdüler. 2011 model 44bin deki bir arabanın şarj dinamosu ömrünü doldurmuş olabilirmi yoksa benim arabama özel birşeymi olmuştur. yoksa astra h kasaların kronik sorunlarından birimidir. bir de servisi aradım bugün, şarj dinamosu değişcekmiş işçilik dahil 600 civarı tutar dediler bu fiyat yüksek değilmi?

Servise girince fiyat öyle olur ama bir marj motorunun da o kadar kısa zaman içinde ölmesi mümkün değil. Şahsen benim aracım ikinci el buna karşın maşallah 5 yıldır bende ama tık demedi.

Şarj dinamosunun kasnağı diye tabir edilen malzeme bozulmuş olabilir(veya şarj dinamosu pulesi'de denebiliyor) daha önceden herhangi bir ses yapıyormuydu.Eğer kasnak bozulduysa dinamo dönemeyeceği için şarjı keser eğer öyleyse kasnağını değiştirmeleri gerekli idi ben yakın bir süre önce değiştirmiştim.Sanırım 110tl ye malolmuştu.Tabi aynı durumun dışında bir durumda olmuş olabilir sizin aracınızda benimkisi sadece bir tahmin.Geçmiş olsun.

Öncelikle herkeze merhaba.

Benim arabam 2011 model astra h kasa. arabayı alalı 1 ay oldu ve bu 1 ayda bir kere hırsız girdi navigasyonumu çaldı ve dün de normal yolda evime giderken ikaz lambaları yandı söndü direksiyon sertleşti ve araba stop etti ve birdaha çalışmadı. servisi aradım ne oldu buna diye muhtemelen şarj dinamosu arızalanmıştır dediler. bende yol yardımı aradım ve arabayı servise götürdüler. 2011 model 44bin deki bir arabanın şarj dinamosu ömrünü doldurmuş olabilirmi yoksa benim arabama özel birşeymi olmuştur. yoksa astra h kasaların kronik sorunlarından birimidir. bir de servisi aradım bugün, şarj dinamosu değişcekmiş işçilik dahil 600 civarı tutar dediler bu fiyat yüksek değilmi?

Aracınızın şarj dinamo kasnağı ve değiştirmişken V kayışını da değiştirirseniz sorun yüksek ihtimalle hallolacaktır. Araç dizel mi bilmiyorum, ancak kendi aracım için uygun olanların linklerini verdim. Siz aynı sitelerden kendi aracınız için uygun olanları bulabilirsiniz.

http://www.opelgm.com/Opel-Astra-H-13-Dizel-V-Kayisi-Klimali-Continental,PR-4087.html

http://www.opelgm.com/Opel-Astra-H-13-Sarj-Dinamo-Kasnagi-Ina-Marka,PR-1221.html

İşçiliği de sanırım 40-50 arası tutar ve 130-140 liraya bu işten sıyrılabilirsiniz.

Ancak, sabah veyahut da soğuk havada aracınız da aşağıdaki linkteki gibi benzer bir ses varsa sorun hallolacaktır. Eğer bu sesten emin değilseniz, bir ustanın bakmasında fayda vardır....

www.youtube.com/watch?v=dJaiMnhdCLY

Geri