Arkadaşlar merhaba.Çok beğenerek ve çok isteyerek 2 ay önce 114000 km de (brc)lpg li 2004 H kasa astra aldım.Ama aldığım günden beri sorunları bitmedi.Sabahları motor soğukken araç gaz yemiyor çekişden düşüyor ve gazdan ayağımı alınca stop ediyor.Bu durum benzinde de aynı tüptede.Isınınca bu sorun yaşanmıyor.Isınınca fark ettiğim bir sorunda araç boşta iken frene başınca araçta sallanma oluyo yani tekleme.Motor düzensiz çalışıyo.Bu durumun neden kaynaklandığını öğrenmek için İzmir Egem Çiğli servisine gittim.Oradaki danışman sizin sorununuzu ben biliyorum ama önce siz anlatın dedi.şaşırdım kaldım.ben sorunu anlattım o da dediki aracınız 2011 10 ayda bize gelmiş ve Subap yuvası aşınma sorununu tespit etmişiz dedi.Uzun süreli lpg kullanılan araçlarda bu sorun oluyor dedi.peki bu sorunu kaça çözeriz dedim?Dışardan temin edilecek parçalarla silindirler aşınmamışsa 3.500 tl tutar ve araç bizde 5 gün duracak dedi.İzmirdeki özel servisleri aradım sorunu anlattım onlarda motor kapağı açılınca duruma göre 1000 - 2000 tl masrafı olur ve 2 günde yaparız dediler.Subaplar taşlanırsa maliyet düşer 40000 km yaparsın yeni subap takarsak biraz pahalı olur ama 100000 km yaparsın dediler.Bu motorlarda hep bu sorunla karşılaşıyoruz dediler.Ustanın biride enjektör temizleme ilacı kullanalım 100 tl belki bu şekilde sorunu çözeriz dedi.Aracı alırken zaten borca girdim bide üstüne bu çıktı ne yapacağımı şaşırdım.Bu sorunu nasıl çözerim.Yardımlarınızı bekliyorum...
aynı sorunu 170.000 km deki astra h aracımda 30000 km lik bir LPG kullanımından sonra ben de yaşadım ve motor üst kapağı sökülüp subapları değiştirdikten sonra sorunum çözülmüştü.Eğer tespit doğru ise başka bir çareniz yok gibi.Üst kapağın sökülüp subapların değiştirilmesi işlemi özel servislerde sanırım 1000-2000 lira aralığında.Kolay gelsin....