Öncelikle merhaba,2005 astra H easytronic aracım var landirenzo marka lpg takılı araç 149.000 km de.20.000 km dir de ben kullanıyorum.Aldığımızdan beri araçta;
1- 1.viteste tekleme ve yığılma var gaza basınca aşırı ivmeleniyo fakat gazdan kesince birden yığılıyor
2- 2.vitesten 1.vitese düşürünce yığılma var
bu arada aracı tiptronic kullanıyorum daha az sarsıntılı olduğu için,eğer vites geçişlerini araca bırakırsam aşırı derecede sarsıntılı oluyor
3-sabah çalıştırdım aracı (bazen uzun marşlarda çalışıyor araç) 1-2 dakika ısınsın diye bekliyorum sonra gaza basınca motordan kütür kütür sesler geliyor ve araç gitmiyor 5 bilemedin 7km/h de kalıyor ve sarsmaya başlıyor 3-5 saniye bu devam ediyor sonra geçiyor bu
4-bendemi sıkıntı var yoksa frenlerdemi bilmiyorum ama araç bazen kafasına göre yavaşlıyor sanki
5- 60-70 beygir araçların 2. hatta 3.viteste çıktığı yokuşlarda kalkmıyor araç mutlaka 1.vitese almam gerekiyor hatta çoğu dik yokuşta çift ayak (frene basılı tutup gaza basıyorum) kaldırıyorum aracı
6-şaka gibi ama 0-100km/h ı yaklaşık 17saniye ....
yarın akşam araçtaki arıza kodlarını da konuya edit olarak yazıcam
şimdiden teşekkür ederim
Kaan bey merhaba ,
Bundan önceki aracım 2005 easytronik astra h idi. LPG takdırdım bahsettiğiniz sorunların çoğunu bende yaşadığım.Bende yığılma kalkmama gibi problemler yoktu fakat lpg takıldıktan sonra teklemeler olmaya başladı bobin değiştirdim, tekleme gitti. fakat sonrasında arıza ışığı yakmaya başladı problem olmamasına rağmen.. kısacası lpg işi USTA BİR MONTAJCILIK gerektiriyor, taki bu araçlarda lpg şahsım kullanan biri olarak pek tavsiye etmem. arıza olmamasına rağmen o arıza ışığının yanması mide bulandırıcı bir durum. Sonuç olarak araca lpg takılcaksa işçiliği iyi olan bir yer seçilmeli , tamamen montaj sonrası arızalar meydana gelmektedir.
syg.