Astra J 1.3 CDTI Kısa Mesafede Fan Açma

abalsan

Kayıtlı Kullanıcı
33-Mersin
İyi günler. Astra J 2013 model 1.3 CDTI aracımda kısa mesafede fan açma problemi yaşıyorum. Bir süredir de yakıt tüketimi benim gördüğüm kadarıyla biraz arttı. İlk arabam olduğu için ve arabaları çok bilmediğim için yardımlarınıza ihtiyacım var.

Dün arabayı park ettikten sonra yaklaşık 3 saat çalışmadı ve sonra 1.2 kilometre kadar bir yol gittim. Arabayı park ettiğimde fanın çalıştığını gördüm.

Birkaç seferdir bu problemi yaşadığım için aracı bilgisayara bağlayıp baktıklarında herhangi bir hata olmadığını söylediler. Yağ ve su eksiltme de olmadığını söylediler.

2024 haziranda aldığım arabaya bir kere rutin bakım yaptırıp yağ ve filtrelerini değiştirttim. Bakımda değişen yağı eski sahibinin kullandığı yağdan aldım. Eski sahibide 160.000 km'de trigerini değiştirmiş. Harici olarak akü değişti. Ayrıca da 1 kere dizel partikül filtresi dolu uyarısı verdi. 4. vites 3500 devirde kullanınca hata gitti. Onun dışında araca herhangi bir işlem yapılmadı.

Ayrıca Mersin Merkez/Silifke ve Erdemli ilçelerinde Opel'in ustaları varsa ve öğrenebilirsem iyi olur.

Geri