Astra J 1.6 115 HP Atmosferik Motorda Devirdaim ve Trigger Kayışı Arasındaki Bağlantı?

kaanrevan

Kayıtlı Kullanıcı
59-Tekirdağ
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar aracım 2012 model. Km 49.000. Aracı çok sık kullanmadım ancak 6 yılı doldurdu 7.yılına girecek. Trigger' i değiştireceğim mutlaka. Şuan binmem bile bir risk biliyorum.

Internet üzerinden GM orjinal hem trigger hem de devirdaimi değiştirmek istiyordum. Geçen her zaman gittiğim ustada balataları değiştirirken, bu iki seti alacağımı söylediğinde, kaputu açıp baktıktan sonra "Hocam bence devirdaime gerek yok. Trigger le devirdaim bu kasada birbirine çok bağlı değil. Devirdaimin süresi 80.000 km. Boşuna masrafa gerek yok" dedi.

Açıkcası ben trigger i değiştirirken, devirdaimi söktüğünü falan sanıyordum. Normalde sökülüyor mu trigger değişiminde devirdaim? Bilgisi olan var mı?

triger farkli. Soyle soyleyim trigerde krank ve egzantirik dislileri bagli, v kayisinda sarj dinamosu devirdayim bagli farkli kayislarda yani

20190622_130541.jpg

Geçen sene triger kayış setini değiştim devirdaim dışta olduğu söylendi bana da bozulduğu zaman değişelim dedi ben de ustaya uydum. Bir kaç farklı ustadan teyit aldım devirdaim dışta değişmesi zor bir şey değil dendi.

Resimde belli zaten 👍

Bende 60.000 bakımını yaptırırken devirdaim için erken biraz daha kullan dediler
Değiştirmedim bende

Çok teşekkürler. İşte forum yardımlaşmasını bu yüzden seviyorum. Bir çok yerden alamadığınız cevabı, bu durumu yaşamış arkadaşlardan bizzat alıyorsunuz. Herşey için teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: garbis ve Hasip

Hocam V kayışı internet üzerinden aldığım yerde 200 tl olarak görünüyor. Ben daha önce hiçbir aracımda V kayışı değişimi yaptırmadım.

Bunun değişimi için bir süre vb. var mıdır? Ya da orjinal değil de Continantal marka V kayışı kullansam bunun ne gibi bir eksisi olur? Bilginiz var mı?

V kayışını değiştiren arkadaşlar orjinal GM kayış mı kullandılar?

Orjinal kayis almazsaniz kayisin dis sayisi 1 eksik yada 1 fazla olursa araciniz sente atlar. motoru elinize alirsiniz

Orjinal kayis almazsaniz kayisin dis sayisi 1 eksik yada 1 fazla olursa araciniz sente atlar. motoru elinize alirsiniz

Yok V kayışı için diyorum. Trigger i mutlaka GM alacağım. Ayrıca direksiyon kayışı falan da var AStra j için. Acaba bu gibi kayışları da değişmek gerekir mi 7.yılında aracım.

Geri