Aracım Opel Astra J 1.6 [110hp] Manuel Dizel aracı 2017'de aldım. 2019'da hata vermeye başladı.
Hata şu şekilde: 3. viteste 100 km/h hıza ulaşınca veya araca yüklenince motor lambasını yakıyor ve araç güçten düşüyor.
Cihaz ile bakıldığında P0299 hatası veriyor.
Aracım çoğunlukla yattığı için pek üzerine düşmedim.
Aracımda herhangi bir yazılım vb. işlem yoktur. Her zaman yağına kadar GM markasını kullandım.
Kışın pek fazla (2-3 kere), yazın ise 10-20 kez aldığım P0299 - Turbo basınç hatası veriyor.
2019
Aracımı çok seviyorum. İlk yıllardaki gibi eskisi gibi kullanmak istiyorum.
Değişen parçalar,
Hata şu şekilde: 3. viteste 100 km/h hıza ulaşınca veya araca yüklenince motor lambasını yakıyor ve araç güçten düşüyor.
Cihaz ile bakıldığında P0299 hatası veriyor.
Aracım çoğunlukla yattığı için pek üzerine düşmedim.
Aracımda herhangi bir yazılım vb. işlem yoktur. Her zaman yağına kadar GM markasını kullandım.
Kışın pek fazla (2-3 kere), yazın ise 10-20 kez aldığım P0299 - Turbo basınç hatası veriyor.
2019
- 2 farklı Opel yetkili servisine götürdüm, bana saçma sapan kod ile alakasız parçaların değiştirilmesini istediler.
- 2 farklı ustaya gösterdim, yok EGR filan abuk sabuk parçalar söylediler.
- Partiküler dediler, partiküler filtresini temizlettim.
- Daha sık yapmaya başladı, solenoid valfini arkadaşa değiştirttim.
- Bayağı bir süre sıkıntı çıkartmadı.
- Yaz kış demeden sürekli sıkıntı çıkartmaya başladı.
- Aracın bakım zamanı gelmişti P0299 hatasını da aradan çıkartayım dedim.
- Manifold çatlak değişti. (10.000₺)
- Egzoz Manifold Contası değişti. (1.200₺)
- Sağ turbo hortumunun gövdesinin içi parçalanmıştı. Onu da değiştirdik. (1.500₺)
- Usta, solenoid valfini tekrar değiştirelim diyor, parçacılara sordum 5.000₺ fiyatı var.
- Dün (19 Haziran) araba güçten düştü ve ekranda "Aracı En Kısa Zamanda Servise Götürün" hatası vermeye başladı. Bu hatayı ustaya atınca "Bujiden olabilir abi" diye mesaj attı.
Aracımı çok seviyorum. İlk yıllardaki gibi eskisi gibi kullanmak istiyorum.
Değişen parçalar,

Son düzenleme: