Astra j 1.6 dizel yağ eksiltme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ksk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ksk

Kayıtlı Kullanıcı
35-İzmir
Selamlar, aracım 1.6 dizel 136hp Astra j
115000kmde

Araca her 10000 km'de bir luqimoly 5w30 4600 kodlu yağı kullanıyorum.
Her bakımın sonunda, yani 10000km 300-400 ml yağ eksilmiş oluyor.
Bu eksilme normal mi?

Motor blogunda yağ kaçağı, terleme, yere damlama gibi şeylerde yok.

Bende sizin gibi her 10 bin kilometrede yağ değişimi yapıyorum. Yağı hiç kontrol etmedim, bi ara bende kontrol edip konuya yazayım hocam.

Bu sonuca şöyle ulaşıyorum, onu belirtmeyi unuttum.

Bakım yaptığımda yağ seviyesi, yağ çubuğunun tam ortasında kalıyor, yani min-max değerleri ortasında.
Sonraki bakımda seviye minimum değere inmiş oluyor. Buda yaklaşık 300-400 ml yapıyor.

Bu sonuca şöyle ulaşıyorum, onu belirtmeyi unuttum.

Bakım yaptığımda yağ seviyesi, yağ çubuğunun tam ortasında kalıyor, yani min-max değerleri ortasında.
Sonraki bakımda seviye minimum değere inmiş oluyor. Buda yaklaşık 300-400 ml yapıyor.
Normal. Kitapçığında 1000km'de 0,6lt eksilebileceği yazar. Bakım yapmanıza yakın min çizgisine yaklaşacağından uzun yola çıkmak riskli olabilir. Aracı zorlamanız gerekse normal kullanımınıza göre fazla yağ tüketebilir. Yağ lambası yanarsa o anda bulduğunuz yağı eklemek zorunda kalırsınız. Bakıma 5000 km kala bakımda kullanılan yağın aynısından 200-400ml ekleme yapılabilir. Ben öyle yapıyorum.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.webp
    Ekran Alıntısı.webp
    95.5 KB · Görüntüleme: 6
  • Beğen
Tepkiler: ksk ve cagatay16
Aracım 15 aydır falan bende.. 2 kere 10.000 bakımı yaptık.. Her 2 bakımdada 7..8 bin km'ye kadar yağ eksiltme sorunu yoktu.. Ama 7..8 bin km'den sonra, 11//12 bin km'ye kadar 300//500 ml yağ eksiltme sorununu bende yaşadım.. Ustama bu sorun neden olur diye sorduğumda; Yağın viskositesi bozuluyor, 10.000 km'de bu kadar yağ eksiltme normal dedi.. ((Not; Bu Durumu, Castrol Edge 5..30 ve Mobil 1 Esp 5..30'da yaşadım)).. Acaba diyorum tam sentetik 5..40 yağa geçsem bu durum ortadan kalkardı..

• Beğen
Tepkiler: ksk
Aracım 15 aydır falan bende.. 2 kere 10.000 bakımı yaptık.. Her 2 bakımdada 7..8 bin km'ye kadar yağ eksiltme sorunu yoktu.. Ama 7..8 bin km'den sonra, 11//12 bin km'ye kadar 300//500 ml yağ eksiltme sorununu bende yaşadım.. Ustama bu sorun neden olur diye sorduğumda; Yağın viskositesi bozuluyor, 10.000 km'de bu kadar yağ eksiltme normal dedi.. ((Not; Bu Durumu, Castrol Edge 5..30 ve Mobil 1 Esp 5..30'da yaşadım)).. Acaba diyorum tam sentetik 5..40 yağa geçsem bu durum ortadan kalkardı..
Fazla zorlar, sık sık ya da uzun süre yüksek devirde kullanırsanız fazla eksilir (10bin km'de 0,8-1.0lt), sakin sürerseniz eksilme çok daha az olur (10bin km'de 0,2-0,4lt).

Fazla zorlar, sık sık ya da uzun süre yüksek devirde kullanırsanız fazla eksilir (10bin km'de 0,8-1.0lt), sakin sürerseniz eksilme çok daha az olur (10bin km'de 0,2-0,4lt
Dediklerinizden sonra acaba diyorum , bendeki eksiltme olayı yüksek devir olabilir mi? Çünkü ara sıra otobanda sabit 150 hızla en az 1.5 saat gidiyorum, devir 3bine yakın oluyor...
Susurluk -izmir arasi

Dediklerinizden sonra acaba diyorum , bendeki eksiltme olayı yüksek devir olabilir mi? Çünkü ara sıra otobanda sabit 150 hızla en az 1.5 saat gidiyorum, devir 3bine yakın oluyor...
Susurluk -izmir arasi
İdeal devir 2000dd civarı. Kullandığınız devir çok yüksek değil fakat devir yükseldikçe orantılı olarak bir miktar fazla yağ tüketimi normal.

Geri