herkese merhaba.
opel astra j 2013 business otomatik aracım var. 1 aydır aracımda ESP Servis uyarısı veriyor, ingiliz anahtarı çıkıyor ve motor ışığı yanıp sönüyor. bu esnada çekişten düşüyor ve bir süre sonra yeniden çekişi düzeliyor. kontağı kapatıp açınca uyarı sönüyor ama bir süre sonra yeniden veriyor uyarıyı. uşak opel yetkili servise gittim. sorun buji ve bobinde dediler. lpg kaynaklı olmuş dediler. bobinler arızalı dediler, değiştirdiler, sorun çözülmedi. aracı tam teslim aldım yeniden arıza verdi. bu sefer arızalı dedikleri bobini yeniden yerine takıp manifoldun arkasındaki aktivatör valfini değiştirdiler ve beyne format attılar. bu sefer haftada 1-2 uyarı veren araç her çalıştırdığımda 2-3 dk içinde uyarı vermeye başladı. sorun düzelmedi. bu sefer de subaplarda diyorlar. vallahi usandım. sürekli başka bir yer söylüyorlar. ustalık sıfır. başına böyle bir olay gelen ve düzelten var mı? ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. internette bayağı bir dolaştım bu konu hakkında. akü kutuplarında sorun vardır falan diyen de var. onu da deneyeceğim.