Merhaba arkadaşlar aracım 2013 model astra j edition Brc Lpg li 40.000 Km de yaklaşık 1 ay önce başıma gelen olayı anlatmak isterim Aracımı yıkadım kuruladım daha sonrasında gaz aldım yolda ilerlerken araç fan açtı ve servise götür yazısı çıktı aracı durdurup bi yarım saat kadar bekledim ve tekrar çalıştırıp özelde ki ustamın yanına gittim araç bidaha uyarı ve fan açma sorunu vermedi. Dolayısı ile bende sanırım aldığım gaz pisti vs diye düşündüm ustada bir uyarı görünmüyor takip et olursa getir dedi. Aradan 3-5 gün geçti ve kısa mesafede araç bu buz gibi havalarda yine fan açtı uyarı verdi artık motoru durdursamda fayda etmez hale geldi 60-70 dereceye gelince fan açıyor araç ama 90 dereceyi kesinlikle hararet geçmiyor takiplerime göre tekrar ustanın yanına gittim Bilgisayara bağladı uyarıyı sildi ayar yaptı termostatın okuma sorunu olduğunu söyledi ve boşta yarım gaz aracı olduğu yerde gaz vererek 10-15 dakika bekledi termostat normale döndü ve hararet açtı şimdi dedi fan durunca biraz takip et eğer ki yine açarsa gel termostat değişimi yapalım dedi müşürde sorun olmadığını söyledi. Motoru hiç kapatmadan trafiğe girdim aşırı dur kalk yapınca tekrar fan açtı ama kısa sürede kendisi kapandı bu kez bende içindeki gazdan başından beri şüpheliydim gaz bitene kadar sürdüm ve shell den yakıt aldım birdaha hiç sorun uyarı vermedi ilk aldığım gaz ise milangaz dı oysa hep shell yada milangaz alırım opetten memnun değilim hiç böyle sorun yaşamamıştım tam bu gaz olayının sık sık zam yediği sıralarda aldım üstelik ve şimdi sorun ortadan kalktı neden oldu gaz dışında sebebi olabilir mi size bir sormak istedim ve birde hemen termostat ve müşür değişimine gitmek yerine bu sorunla karşılaşılınca uyarıyı silip ayar yapıp yakıt değişimi iyi gelebilir belki bunuda deneyimleyelim diye konuyu yazdım.