İyi günler arkadaşlar astra 1.4 t araca sahibim. Öncelikle daha önce açılan konuların neredeyse hepsini okudum diyebilirim. Sorunum şu şekilde ; aracımda hararet göstergesi 90 dereceden yanında ki ilk çubuğa gelip geri dönüyor yani gösterge üzerinde 90 dan 95 e çıkıp geri dönüyor. Bu sorunu yazında yaşamamıştım termostatı değiştirince düzelmişti. Sorun bir ay önce tekrarladı. Termostatı değiştirdik (Yan sanayi) düzelmedi devir daim değiştir yeni antifriz koyuldu su kabı değişti düzelmedi. Ayrıca radyatörün üzerinde ki sensör ve motorun sağında bulunan ısı sensörlerini değiştirdik düzelmedi ve eski sensörleri tekrar taktık. Araç şehir içi kullanımda bu sorunu hiç yapmıyor uzun yolda 100-120 km arası hızlarında daha çok yapıyor. Denemeye çıktığımda aracın klima ya da kalorifer sistemini çalıştırdığımda 140 km hızlara çıktığımda hemen hararet 95 e çıkıp geri inmeye başlıyor. Araçtan su sesi gelmiyor geliyorsa da duymuyorum kaloriferin ve klimanın ısıtmasında herhangi bir sorun mevcut değil. Sizce sorun ne olabilir yardımlarınızı bekliyorum.
Not: yapılan her işlemden sonra aracın havası radyatörde ki tapadan alındı.
Not: yapılan her işlemden sonra aracın havası radyatörde ki tapadan alındı.