Benzer sorun yasiyoruz. Hallettiniz mi hocam sorununuzu
Kusura bakmayın yeni gördüm evet ben sorunu çözdüm
Yaptıklarımı bir bir yazayım da aynı sorunu yaşayan arkadaşlara da cevap olsun
Yukarda belirttiğim sorunları yaşadım
İlk olarak termostatı değiştirdim ve ibrenin 90 nı geçmesi sorununu bitti
gm orginal kullandım
ben yine de soğutma sistemini bir temizlenmesi amaçlı kalorifer peteğini de değiştirdim
kale marka ile ayrıca whürt ün radyatör temizletme sıvısını da kullanarak diğer parçalarında kısmen temizliğini yaptırdım.
Ama başka bir sorun daha su eksiltme devam ediyordu aracın altından kontrol ettiğimizde yağ soğutucusundan olduğunu fark ettik onu da değiştirdim
tab marka ile yağın geçtiği yerde herhangi bir sorun yoktu hatta belki conta ile bile sorun çözülebilirdi fakat suyun geçtiği yerde resmen bir erime vardı o bölümde ki metal bildiğiniz incelmişti delinmek üzereydi.
Bir de aracın bu değişimlerini yaptırdıktan sonra radyatörden havasının alındığından emin olun şayet havası alınmaz ise direk fan açma vb. gibi bi sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Şu an araçta soğutma sistemi ile ilgili bi sorunum yok ama bundan sonraki bakımlarımda suyu asla kullanmayacağım saf su kullanılmalı aracın soğutma ile ilgili bu değiştiğim parçaların içini gördüğümde tamamen kireçlenme kaynaklı olduğunu söyleyebilirim birde yüksek ısı ile çalışmasından kaynaklanıyor
PECOCHİP diye bi yazılım var bilmiyorum ama fan ve termostat açma derecelerini düşürüyormuş şayet faydalı bii şeyse bir de onu yaptırmayı düşünüyorum bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa eğer paylaşırlarsa bize yardımcı olurlar