Astra J Kapı Altlarındaki Su Tahliye Kapaklarını Kontrol Etmeyi Unutmayalım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ikra71
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aleyküm selam. Normal şartlarda, yani kapı eşiğinden daha yüksek seviyede suya girilmemişse sadece yıkama esnasında ya da yağmurda cam ile fitil arasından alması lazım.
Peki almaması için yapabileceğimiz bir şey var mı?

Peki almaması için yapabileceğimiz bir şey var mı?
Kapı altında tahliye delikleri olduğuna göre su alması normal. Almaması için bir şey yapmaya gerek yok. Alırsa da tahliye tıpalarını açarsınız... Ama çok fazla alıyorsa sıyırıcı cam fitilleri yıpranmış olabilir. Fitilleri değiştirerek daha az su girmesini sağlayabilirsiniz...

Benim arabada da durum aynı. Bir müddet bakmadığım zaman kapılardan fena derecede su sesi geliyor. Tıpaları açıp tahliye ediyorum.
Normalde tıpalar suyu sürekli tahliye edecek şekilde dizayn edilmişler. Ama (tozlu yollarımız sağolsun) ince su tahliye kanalları tozdan çok çabuk tıkanıyor.

Kapı altında tahliye delikleri olduğuna göre su alması normal. Almaması için bir şey yapmaya gerek yok. Alırsa da tahliye tıpalarını açarsınız... Ama çok fazla alıyorsa sıyırıcı cam fitilleri yıpranmış olabilir. Fitilleri değiştirerek daha az su girmesini sağlayabilirsiniz...
Cevap ve destek için teşekkür ederim.

Rica ederim...

Benim aracımda orada kapaklar yok sadece dikdörtgen ve ağzı açık yarıklar var

Geri