Herkese merhaba aracım 160 binde 2014 model 1.6 136bg manuel. ilk marş sonrası motor soğukken harekete geçince devri yavaş yükselterek 1500 2000 devir aralığında özellikle 2 bin devirde ve 1 viteste veya 2. Vitese geçince aracın altında tek sefere mahsus yüksek bi metal sesi geliyor. Sonrasında ise kesiliyor. Ta ki stop edip motor soğuduktan sonra tekrar hatekete geçince aynı ses çıkıyor. Bu metal sesi artık her ne ise sanırım bi parça her seferinde bir yere oturuyor ve bunu gaz, debriyaj pedalında hissediyorum. Yani pedallerde titreşim oluyor anlık. Aracın alt takımını egzoz bağlantısını motor kulaklarını radyatör bağlantılarını her şeyi kontrol ettik ama bulamadık. En son ses kaydı aldım ama benim kulağım aşina olduğu için sesi algılayabiliyorum. Ses kaydını buraya da yükleyecem.bana fikir verebilecek arkadaşların ve ustaların görüşeleri benim için değerli. Ekstradan Hangi parçaları Kontrol etmem gerektiği hakkında bilgi verebilirlerse minnettar olurum. Şimdiden teşekkür ederim.
Edit: videonun 2. Saniyesinde sesi motor sesinin arkasından gelen sesi duyabilirsiniz. Umarım derdimi anlatabilmişimdir
Edit: videonun 2. Saniyesinde sesi motor sesinin arkasından gelen sesi duyabilirsiniz. Umarım derdimi anlatabilmişimdir