Ynt: Astra J Sorunlar
Saygılar.
Anlattıklarınız benim de daha önce 2-3 defa şahit olduğum şeylerizel Partikül Filtresi çalışmış aracınızda.Aslında park etmeden de önce çalışıyor,hatta motor 1-2 tık daha gürültülü çaılışıyor.lakin müzik sesi açık,ve camlarınız da kapalıysa bunu anlamanız imkansız.sadece park ettikten sonra anlık yakıt tüketiminin 0,5lt/h deil de 1-1,5lt/h olduğunu gözlemleyebilirsiniz.bu durumda arabadan sanki mermer kesimi esnasındaki çıkan koku gibi bir koku geliyor.gene, rölantide 30 sn bekleyip,stop edip gidebilrsiniz.bu tamamen normal bir durum.anormal olan,bizim "DPF temizleniyor lütfen sürmeye devam edin" uyarısıyla 3000d/d ve üstü devirlerde yaklaşık 10-15 dakika sürmemizi istemesidir.he, bu da bi arıza olduğunu göstermiyor aslında.yeni nesil Eruo5, DPF li ararçlara has,CO2 salınımını minimuma indiren özellikler.Forumumuzda Dizel Partikül Filtresi olarak arama yaparsanız,çeşitli konu-soru-cevaplara ulaşabilirsiniz.markopasa86 link' Alıntı:Arkadaşlar, bu sabah iş yerine geldiğimde aracı park ettikten sonra her zamanki gibi bir 10 saniye kadar bekledim, ardından kontağı kapattım. Aracın içinden herhangi bir ses duymadım, fakat aracın önünden geçerken motordan bir ses geldiğini duydum, fan sesi gibiydi, eğildiğimde sesin bir hayli yüksek geldiğini farkettim. Normal araçları kapatıığınızda çıkan fan sesi değildi, ki o ses bile olsa daha önceden hiç olmamıştı, ilk kez bu sesle karşılaştım. Sanırım motoru soğutan pervane durmadı, fakat ses öyle geliyordu ki hani pervane yavaşlamamış gibiydi, biraz durdum ses kesilmedi, sonra kontağı yeniden çalıştırıp, hiç beklemeden hemen kapattım, ses kesildi. Sonradan keşke o anda videoya çekseydim dedim, ama aklıma gelmedi işte.Daha önceden bu durumu yaşayan, yada bu sesin ne olabileceğini bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.
Saygılar.