hocam teşekkür ederim bilgi için yalnız benim araç 1.4 turbo sizin gönderdiğiniz ise 1.6 benzinli motor kapağı sormak istediğim şu 1.6 da diyafram kapakla tek parça halinde gömülü geliyor lakin 1.4 ün üst kapağına baktığımda diyaframı göremedim
http://www.onlineyedekparca.com/Opel-Astra-J-A14NET-Turbo-Kulbutor-Kapagi-GM,PR-10848.html
diyafram ayrı mı satılıyor 1.4 turbo nun motorunda ki ayrıca sizce benim sorunum motor kapağından mıdır yoksa diyaframdan mıdır ? Bunu nasıl anlıyabilirim ?
Ayrıca diyafram ya da külbutor üst kapağı arızası performansa etki eder mi ?
ben turboyu görünce kendi aracımdaki motora gitti aklım. 1.6 turbo kapağı 1.6 düzlerle aynıydı.
1.4 de durum nasıldır bilmiyorum açıkçası. diyafram değişimi 1.6 larda tavsiye edilmiyordu sanayide duyduğum kadarıyla komple kapağı değiştiriyorlardı.
diyafram patlaksa ses yapar ve ayrıca motorun ölçümlediğinden fazla hava almasına sebep olur diye biliyorum. fazla hava olması gerekn hava yakıt karışımını bozar.
bozulan karışımı beyin belli bir miktara kadar telafi ediyor fakat tech 2 cihazıyla kontrol ettirmek lazım.
rolantide
LTFT
STFT
vacuum
maf
bu değerlere bakılıp fazla hava alıp almadığı anlaşılabilir.