Astra KuLe Gergisi

ya cahilliğimi maruz görün ama bu kule gergisi nedir, ne işe yarıyor

Modifiyeli bir otomobilde sık yapılan bir diğer uygulama da amortisör kule gergisi montesidir. Kule gergileri, amortisör kulelerini karşılıklı olarak tek bir parça halinde birleştirmek için kullanılırlar.

Kule gergilerinin amacı, özellikle sert girilen virajlarda amortisör kulelerinde meydana gelen esnemeleri minimize etmektir. Viraj alınırken amortisör kuleleri normalde esnerler, ve bu da bir miktar çekiş kaybına (ya da yol tutuşta bir miktar zaafiyete) yol açar. Kule gergileri amortisör kulelerinde meydana gelen esnemeleri önlemek üzere dizayn edildiklerinden, viraj alımı sırasında enerjiyi gücün yüklendiği tek bir kuleden alıp diğer kuleye de iletmek suretiyle paylaştırırlar. Bu, jantları yere paralel tutmaya, o da lastiklerin yere daha iyi temas etmesine yardımcı olur. Sonuçta, viraj sırasındaki çekiş ve yol tutuş iyileşir.

teşekkürler bilgilendirme için.
ben sadece görüntü sanıyordum onu, baya bir işe yarıyormuş oysa ki

montajı nasıl acaba????
arabanın alt kısmından karşıdan karşıya mı geçiyor..
bide bu iş zaten viraj denge demiri var. o yapmıyormu zaten..???

arkadaşlar opel astra f kasa aracıma aldığım kule gergisini montajını yapamıyorum abs fren sisteminin yanında olan sigorta kutusuna denk geliyor.yardım edebilecek fikri olan varmı....teşekkürler

benimkinin montajında da aynı sorun olmuştu,sigorta kutusunun kapağının bir kısmını kestiler,açıkta kalan kısmı aluminyum bant ile kapattılar.

1,6 arabaya kule gergisine gerek yok zaten bi işe yaramaz.gsi,gt ok de

Sebep?
1.6 arabaların yol tutuşunu iyileştirilemez mi?
motor hacmi ile yürüyen aksamı güçlendirmenin alakasını anlayamadım.

ya agresif cümlelerin var senin sürekli forumlarda.gerekli mi diye sormadık sana...

motor hacmi önemli değil tüm araçlara uygulanabilir ve faydalı bir modifiye ekipmanı ancak biraz bulması zor bir parça

Geri