Astra mı Vectra mı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan siezma
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Vectra üst segment olduğu için tabiki daha iyi olacak.Karşılaştırılması zaten yanlış

Bugünün şartlarında vectra üretilmiyor...İnsignia var ama o da sanki vectra'dan üst sınıf gibi duruyor.Aynı segment olabilir ama nedense vectra çok satıldığındanmıdır nedir halka daha çok hitabediyordu...Aynı özelliklerde markaların içinde vectra ön plandaydı.Bugün insignia o pozisyona gelemedi...Vatandaş aynı paralara farklı markayı tercih ediyor artık...

Astra ise halaa üretimde...Her durumda vectra'yı tek geçerim...

ben 2. kez açıklamama rağmen hala ne demek istediğimi anlamamış arkadaşlar ama neyse çokta önemli değil zaten benim demek istediğim sadece opelin son zamanlarda astraya daha çok özen göstermesi belki bana öyle geliyor belkide vectra kullanan arkadaşların bunun farkında değil neden vectra adını değiştirip devamı olarak insignia yı çıkardılar vectra adında devam etmediler
yoksa bende biliyorum vectra segment olarak daha büyük
benim sorum hangisi daha iyi değildi zaten ama her okuyan tepkili şekilde yazmış vectra ya bişey dediğimiz yok herkes rahat olsun

Özgür bey,şirket politikasıyla alakalı bir soruya üyelerin cevap vermesini istemişsiniz.Burada alacağınız cevaplar sizi tatmin etmeyebilir.Son zamanlarda astranın daha çok tercih edilmesi , piyasada yeni model vectra olmaması neden olarak gösterilebilir.Astra'da güzel ve sınıfında tercih edilesi bir araç...Sorduğunuz soru ise her türlü cevabı alacak nitelikte.İnsanların yorumlarını tepki olarak algılamanız rahatsızlığınızı belli ediyor.Sanal ortamda bilgi paylaşımı yapanların böyle konularda rahatsız olacak kadar cahil olduğunu düşünmüyorum.Özellikle opelim'net gibi bir forumda...

İnsignia vectra'nın yerini dolduramadı...Günümüz şartlarındada vectra olmadığı için o seğment müşterisi başka pazara kaydı...Bu arada astra hala üretimde ve kendi segmentinde başarılı ve tercih edilen oldu...

Lütfen bu yazyıda tepki olarak algılamayın...Yorum.:)

ben 2. kez açıklamama rağmen hala ne demek istediğimi anlamamış arkadaşlar ama neyse çokta önemli değil zaten benim demek istediğim sadece opelin son zamanlarda astraya daha çok özen göstermesi belki bana öyle geliyor belkide vectra kullanan arkadaşların bunun farkında değil neden vectra adını değiştirip devamı olarak insignia yı çıkardılar vectra adında devam etmediler
benim sorum hangisi daha iyi değildi zaten ama her okuyan tepkili şekilde yazmış vectra ya bişey dediğimiz yok herkes rahat olsun

bu benimde rahatsız olduğum bir konu. astra hala astra ama vectra isim değiştirdi. aynı durum fiat otomobillerinde de var; croma çıktı sonra tempra oldu sonra marea oldu sonra linea oldu... netice ne oldu? arabaların hepsi mundar oldu

Bu opel'in tercih ettiği bir marka pazarlaması.
Şu var ki, Vectra kendi sınıfında son zamanlara doğru marka değeri olarak Passat'ın gerisinde kaldı.
Opel de D sınıfındaki iddiasını Vectra ismi yerine, Insignia ile yeni bir sayfa açarak devam ettirme kararı aldı. Yoksa Vectra D diyerek de devam edebilirdi. Ama yeni bir tasarım, yepyeni bir model imajıyla Insignia'yı çıkardı.

Benzer şekilde kompak sınıfta Astra'nın öncesinde Kadett vardı. Hatta Kadett Golf'ten daha önce C sınıfında üretilmeye başlamış bir model. Ama 92 yılında (tarihte yanılıyor olabilirim) bayrağı Astra'ya devretti.

Bu noktadan bakarsak, haklılık payınız var. Astra'nın kendi sınıfındaki marka imajı, Vectra'nın kendi sınıfındaki marka imajından daha parlak. Ama bu Opel'in daha az önem vermesinden ya da özenmesinden dolayı değil. Sonuçta çok fazla model ve seçeneğin olduğu günümüz piyasasında, bir model için rüzgar bir anda tersine dönebiliyor.

Son düzenleme:
Bu opel'in tercih ettiği bir marka pazarlaması.
Şu var ki, Vectra kendi sınıfında son zamanlara doğru marka değeri olarak Passat'ın gerisinde kaldı.
Opel de D sınıfındaki iddiasını Vectra ismi yerine, Insignia ile yeni bir sayfa açarak devam ettirme kararı aldı. Yoksa Vectra D diyerek de devam edebilirdi. Ama yeni bir tasarım, yepyeni bir model imajıyla Insignia'yı çıkardı.

Benzer şekilde kompak sınıfta Astra'nın öncesinde Kadett vardı. Hatta Kadett Golf'ten daha önce C sınıfında üretilmeye başlamış bir model. Ama 92 yılında (tarihte yanılıyor olabilirim) bayrağı Astra'ya devretti.

Bu noktadan bakarsak, haklılık payınız var. Astra'nın kendi sınıfındaki marka imajı, Vectra'nın kendi sınıfındaki marka imajından daha parlak. Ama bu Opel'in daha az önem vermesinden ya da özenmesinden dolayı değil. Sonuçta çok fazla model ve seçeneğin olduğu günümüz piyasasında, bir model için rüzgar bir anda tersine dönebiliyor.

öncelikle size çok teşekkür ediyorum benim tam olarak ne demek istediğimi bir tek siz anladınız bende aslında böyle düşünüyorum ama belki bu konuda bilgisi olan arkadaşlar vardır diyerekten sizlerle paylaştım

Ben zaten astra sedan mantığını anlayamamış biri olarak vectranın akıbetinin ne olacağı çok öncesinden belliydi diye düşünüyorum.
İsim değişikliğini de kabul etmiyorum son üretim vectralar ile insignia arasında bir benzerlik de göremiyorum.
Opel insignia ismini üreterek bi segmentten çekildi diye düşünüyorum bunu kasti mi yaptı kazayla mı oldu bilemeyiz tabi :)
Ama diğer markalar aynı kasayla opelin müşterilerini çalarken insignia o sınıfta aynı etkiyi yaratamadı..
Gelelim yanlış anlaşılma mevzusuna o konudaki yorumumda her ne kadar farklı sınıf araç olsalarda astra/vectra arasında sportif,çevik ve güçlü duruşuyla astra yı tek geçerim birazda tarz meselesi tabi bu vectranın duruşuna kimsenin laf ettiği yok zaten :)

vectra kullanan birisi olarak kesinlikle vectra

Geri