bi kere otomatik kullandım ondada bi bacağımı bi şekilde iptal ettim yoksa debriyaj diye frene basıyodum ama benim görüşüm manuelin tadını otomatik vermiyo
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Experience' Alıntı:Evet hep söylerim,otomatik vites kullanmayı bilmek ayrı birşeydir,eğer bilinçli kullanılıyorsa asla manuelden fazla yakmaz.
Experience' Alıntı:Aşırı sıkışık trafik haricinde manuelle aynı yakarsınız aşağı yukarı.Ben vectra b 2.0 manuelle aynı yakıyorum şehir içinde 2.2 otomatikle.Tek fark motorun daha teknolojik olması.Ancak düşük yakabilmek için dikkat edilmesi gereken noktalar var tabiiki.
Öncelikle gaz pedalıyla hiçbirzaman çok oynamamak lazım,yani sürekli bas çek yerine yüklenmeden sabit bir şekilde gaza basmak önemli.Gazla trafikte çok oynadığınızda ve genelde düşük viteslerde olduğu için tam kavramaya çok geçmediğinden dolayı çok yakar,başka bir deyimle verdiginiz gazın karsılıgını alamazsınız.GAza hemen hemen her viteste sabit basıp arabayı kendi haline bırakarak hızlanmak çok önemlidir.Ayrıca ileride ki ışıkta (mesela) duracagınızı biliyorsanız çok önceden gazdan çekin ayağınızı,araba zaten otomatik olduğundan manullerdeki gibi kompresöre girmeyecek hemen yavaşlamayacaktır.Ama herşeyden önemlisi otomatiklerdeki temel unsur sert kullanmamak.Gazla çok oynamaya başladığınız zaman tüketiminiz artacaktır.
Ben antalyada 10 lt civarı,ankarada ise 8 lt civarı yakıyorum.Aradaki farka gelirsek,tamamen kullanılan güzergahla ilgili.Antalyada yogun sehiriçi trafiğe maruz kalıyorum,ankarada ise gölbaşında oturmamızdan dolayı yolun çoğunu 4 ve 5. viteste geçtiğimden tüketim direk değişiyor.Şehirdışında ise bir kere çok dikkat ettiğimde 5,8 yakmıstım.Ancak genelde 6.0-6.5 arası yakıyorum.Fabrika verisi de 6.2..
Azçok anlatmaya çalıştım,uygulayabilirseniz tüketimleriniz düşecektir.Otomatiklerinize asla manuel gibi davranmayın