astralarda antifriz.....

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hüso1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: astralarda antifriz.....

bjk675 link' Alıntı:
servisteki ustama sordum ve ömür boyu antifrizli dedi. gerek olmadığını söyledi. ben mersin'de ikamet ediyorum. siz bulunduğunuz iklime göre kontrol ettirebilirsiniz...
Ömür boyu antifirizli de neymiş 023hm araç içinde antifiriz mi üretiyor bence siz o ustanın dediğini dikkat etmeyin.

Astra larda GM in patentli ve 150.000km de bir değişen bir antifriz var, değişime gerek yok arkadaşlar.

GNSpower link' Alıntı:
Vay be millet eksper olmuş, egzoz kokusundan lastik basıncını da ölçer bunlar yakında. ((:

:)  :)  :)  :)

GNSpower link' Alıntı:
Vay be millet eksper olmuş, egzoz kokusundan lastik basıncını da ölçer bunlar yakında. ((:

Doğan, özür olsun bu konuyu yeni gördüm...2013 yılının en çılgın espirisi bence buydu....teşekkürler..

tum araclarimda antifrizi genelde en fazla uc yilda bir komple bosaltip degistiriorum. ama asil onemli olan fren hidroligidir. arac ureticileri genelde araclarin fren sisteminde kullanilan fren hidroliginin 2 ile 4 senelik periyotlarda yenilenmesini onerirler. Bu ulkelerin hava ve yol sartlarina gore degisiklik gosterebilir. Ulkemiz sartlarinda onerilen fren hidroligi degisim periyodu 2 yildir..

Fren hidrolikleri zamanla havadaki nemi emerler. hidrolik icinde yogunlasan nem oncelikle fren hidroliginin kaynama noktasini dusurur. Dot3 fren hidroligi normal sartlarda 205 derecede kaynarken; icindeki nemden dolayi kaynama noktasi 140 dereceye kadar duser. Ayni sekilde Dot4 fren hidroligi normal sartlarda 230 derecede kaynarken, nemlenme ile bu sicaklik 155 dereceye kadar duser.

Fren sistemi kullanim esnansinda surtunmeden dolayi yuksek isi uretir ve bu isi fren hidroligine transfer edilir. Bu isi yogun kullanimlarda 165 dereceye kadar cikabilir. İcinde nem bulunan hidrolik yuksek isiya maruz kaldigi zaman bu nem buharlasmaya dolayisi ile fren hidroligi icinde hava olusmasina neden olur. Bu durumda frenlerin etkisi buyuk olcude kaybolmaktadir. 2009 ylindan itibaren tum opellerde Dot4 fren hidroligi kullanilmaktadir.

Yetkili/ozel servislerde fren hidroliginizi (dot4) iscilik dahil yaklasik 25-30 tl ye degistirebilirsiniz

Ben havalar soğuyunca korktum ve ölçtürdüm -26 ya kadar sıkıntı yok :)

Burock3427 link' Alıntı:
İstanbulda kış mevsiminde görülen en düşük hava sıcaklığı ve ne oranda antifriz konulması gerektiği hakkında bir fikriniz var mı acaba?

Ayrıca konuyu açan arkadaş antifriz var mıdır acaba diye sormuş ben de en basitinden tadına bakın dedim. Bunu üfürükçülükle nasıl bir bağ kurduğunuzu anlayamadım. Zaten serviste ölçtürün diyen arkadaşlar olmuştu.

Bu arada bizim araçlara radyatörlerimiz aluminyum olduğu için organik antifriz koymakta fayda var ve genelde kırmızı oluyor rengi. Organik antifrizlerin kullanım ömrü 5 yıldır. Fazlaca bir su eksiltme tamamlama yapmadıktan sonra (yada tamamen su değiştirme yapmadıkça) yani nispi oran su lehine değişmedikçe bu antifrizler 5 yıl donmayı geciktirici görevlerini yaparlar. Bir diğer konu ise mümkünse kaynatılmış su veya şişe suyu koymak daha az kireçli olduğundan antifriz özelliğini artırır.
İstanbulda -15 derece  olması yeterlidir.

arkadaşlar antifrizi ölçtürdüm ustaya. soguga  yeterli  koymana gerek yok dedi ama 3 gün sonra araç ekranı sinyal verdi  sogutucu eksik tamamlayınız diye bende kendim aldıgım antfrizle tamamladım ekran da hata vermedi...

Geri