Astranın direksiyonu sert değil mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sallierim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Astranın direksiyonu sert değil mi?

GNSpower link' Alıntı:
ևok ilginç Mert, babamın Passat'ının direksiyonu bizim Astra'dan daha yumuşak geldi bana. Acaba Passat'ların donanımları veya üretim yılları mı fark ediyor, yoksa elimizin ayarlarının bizde yarattığı hisler mi bu kadar farklı. ((:

Bizim arkadaşın aracı yanlış hatırlamıyorsam 2010 modeldi Doğan abi.  ::)
Sizinkinde iyileştirmeye gitmiş olabilirler.  :)

aynı arabayı mı kullanıyoruz bilmiyorum(?) ama benim araba nın direksiyon aşırı yumuşak kardeşimin 320d siyle değişince 2 saat yolun ardından astra nın direksiyona geçince sorun mu var diye 2 dk kontrol etmiştim direksiyon nerdeyse dokunmadan dönüyor gibi gelmişti diğer aracım civic ten sonrada çok yumuşak geliyor astra kadar yumuşak tek araç kullandım o da c180 ve bu kadar yumuşak olmasını sevmiyorum park ettiğim anlar dışında yüksek süratlerde sertleşse de yeterli değil bence

benim aracın direksiyonuda bana aşırı yumuşak geliyor. bi kaç arkadaşımda benm aracın şoför koltuğuan oturduklarında ilk dikkatlerini çeken şey direksiyon yumuşaklığıydı. astradan astraya değişiyo mu acaba ?

Bende dün arkadaşın fiat bravo 1,6 dizel arabasını kullandım, direksiyonu bizim arabaya göre çok yumuşaktı ama bence Astranın direksiyonu tam ayarında yumuşak olunca çok hissiz geliyo, bu arada arkadaşım da bizim arabayı kullandı ilk söylediği şey araç çok tok yolda giderken inanılmaz bir huzur veriyor ayrıca 1,6 dan çok aman aman bir farkını hissedemedim dedi.

Lastik basınçlarınızı kontrol ettirin bence. 34te kullanıyorum ve inanilmaz yumuşak geliyor, çok hoşuma gidiyor.
Sırf direksiyonun bu yumuşaklığı hoşuma gidiyor diye biraz konfordan ödün veriyorum ve 34 bastırıyorum lastiklere (Önceden 32 kullanıyordum, daha konforluydu yolu hissettirme açısından)
Tek işaret parmağı ile bile döndürebiliyorum.

Hava basıncından olabilir diyecektim ben de ama elektro-servo sistemde lastik basıncı fark edermi acaba diye şüphe ettim yazmadım.

Ben Astra'nın direksiyon sertliğinden memnunum. Çok yumuşak direksiyonu sevmiyorum. Astra'nın dozu iyi bence sadece dar yerlerde seri manevralarda biraz daha yumuşak olsa daha rahat bir kullanım sunabilirdi. Genel olarak tepkisi iyi. Ama mesela Golf 6 direksiyonu daha direk geliyor tepkiler onu da beğeniyorum.

Bence tam ayarında, bir kere çıkmak nasıp oldu 230 km hızı gördüğümde direksiyon o kadar güven veriyordu ki  yol düz olsaydı saatlerce gitmek isteyebilirdim çok başarılı bence .

sanırım hepimizin direksiyonu aynı ama elimizin ayarı farklı  :)

Astra'nın direksiyonu sertse Polo'nun ki demek ki direksiyon değil :D

Aracımızın direksiyonu emsallerine göre uygun yumuşaklıkta, sonaxta aracı kullanan çalışanlar aracın direksiyonuna hayran kalmıştı.
Maşallah diyelim. :)

Geri