Ayak koyma bölümü ışıklandırma için yardım

ASTRAloji

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar daha önce konu açmıştım ondan devam etmeyim yardım edebilecekler daha çabuk görsün diye yeni konu açtım.

Gerekli materyalleri aldım.Şimdi bana resimli anlatabilecek olan var mı ? kabloları tam olarak nerden dolandırıp tam olarak nereye bağlıycam.Tavan ışıkları ile senkronize yansın istiyorum.

SvaFXDjaLO40TDJppN80BJDRr.jpg

güncel

hocam ben vectra c'ye yaptım. tavan lambasının olduğu bölümü komple söktüm sonra kapıları açınca yanan lambanın ayaklarına kabloları lehimledim. ordan sağ ve sol ön cam direklerinden aşağı indirdim...

hocam ben vectra c'ye yaptım. tavan lambasının olduğu bölümü komple söktüm sonra kapıları açınca yanan lambanın ayaklarına kabloları lehimledim. ordan sağ ve sol ön cam direklerinden aşağı indirdim...
lehimlemesen mevcut kabloların sonuna doğru plastigi az sıyırıp kabloyu kanca gibi takip bantlasak olur mu acaba ?

Ben de geçen aylarda aracım için yapmıştım..Ön ve arkaya..Bence çok güzel ve işlevli bir donanım oluyor..Ön aydınlatmalardaki ampüllerin dibinden çektim ve tavandan kapılara doğru giden döşemenin içine hapsettim kabloları..Oradan ön cam ile ön kapıların arasındaki kişlerden inerek torpido altına ve direksiyon altında geldim..0.3 ya da 0.28 tam hatırlamıyorum yani çok dirençli olmayan 8 m kablo aldım..Akım fazla çekmemesi açısından kullandım bu kabloyu ve de gün ışığı(beyaz-sarı) renkte 12 v led aldım..Aracın gösterge aydınlatmasına en uygun ton da buydu..Sarı çok karanlık gösteriyordu beyaz da apaçhi işiydi...Güzel oldu..6 ya 6 yaptım ledleri..Zaten ledler 3erli..Aracın iç aydınltama ve göstergeler ile ilgili sigorta yuvasındaki 10A lık sigorta yerine de 15A lik sigorta taktım..Ne olur ne olmaz diye..Arka taraf için de yine aynı işlemi uyguladım...Bu arada ledlerin bantı muhtemelen yapışmayacaktır döşemeye..Kimyaları uyuşmadığından..Bu yüzden kağıt bantlar var onlarla kullanabilirsin..Yapıştırrken de yünlü bezle üzerinde hızlıca ileri geri gezin ki sürtünmeden ısınarak daha sağlıklı yapışsın..Kolay gelsin..

sam351mpm.jpg

sam3519.jpg

Son düzenleme:
Öncelikle çok teşekkür ederim.üşenmeden yazmışsınız.Gerçekten minnettarım.hocam o yandaki yere hapsettim demişsiniz.O bölümü söktünüz mü acaba? bide bu sigortalara aldığınız şeylerden almalı mıyım ?

ben sana tarif ederim ama bunu bir elektrikçiye gidip 10 dakikayı ve 10 lirayı bulmadan yapman daha sağlıklı olur :)

ben sana tarif ederim ama bunu bir elektrikçiye gidip 10 dakikayı ve 10 lirayı bulmadan yapman daha sağlıklı olur :)

Ya canerim aslında doğru söylüyorsun.gitsem 2 dk dakkata fıtı fıtı halledecek.Ama azıcık kurcalamak uğraşmak istiyorum.Üstüne sinek konsa ustaya gidiyorum.Çok sıkıldım.Şöyle küçük işleri kendim hallediyim diyorum.Hadi be ya bide sen tarif et :D

Öncelikle çok teşekkür ederim.üşenmeden yazmışsınız.Gerçekten minnettarım.hocam o yandaki yere hapsettim demişsiniz.O bölümü söktünüz mü acaba? bide bu sigortalara aldığınız şeylerden almalı mıyım ?

Estğ teşekkürler..Hayır sökmedim tornavida ucuyla biraz kanırtıp açtırdım ve kabloyu oraya ittirdim..Zaten kabloyu düzgün hizalarsanız kendisi giriyor..Aslında gerek yok..Ama benimki sadece bir önlem..Ledler ve en incesinde kablo ile de olsa belli miktar akım harcıyor..Bu yüzden sağ ayak aydınlatmasını sağ tavan lambasına solu da sola taktım..Sigorta da direksiyonun solunda olmalı..İlgili sigorta da kitapçıkta yazıyor..

üst tarafa tavan lambasına giden kablo sol alt taraftan ya direksyonun altında yada sol kaput açma kolunun orayı sökecen oradaki kablo demetine bir maket bıçağının arasına kontrol kalemi sıkıştırıp kapı müşürü ile kontrol kalemi lambası ve tavan lambasınn senkronize çalıştığı kabloyu bulacan artıyı al ondan eksi kolay ver bir yere gitsin :) ondan sonrada o elindeki 0,75 kabloyu kaldır güzelce bir kenara koy,git güzel ince bir kablo al ister ona lehimle ki lehim led e bağlarken gereklidir,güzelce çek tesisatını kapat..ama bir 12 v kontrol kalemi bulman lazım...
tabi maket bıçağı ile kabloyu koparabileceğinde yüksek ihtimal :D
sen boşveeer git bi elektirikçiye de abi sen söyle ben yapayım üstüne sana 10 lira atayım diye :)

Geri