Ayıp denen birşey var...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu ülke ektiğini biçiyor, kurunun yanında yaş ta yanıyor.Malesef bu ülkenin 1960 dan itibaren yaşadığı budur.Birileri yer, halk sürünür.İstisnasız!
geçenler nette bir belgesel izlerken gördüm hangi ülkeydi hatırlamıyorum ancak adamların meclisi bile halka açıktı insanlar meclisin bahçesinde ağaçların altında oturup sohbet ediyorlardı giriş merdivenlerinde oturuyorlardı vay be dedim.. Bizim burda meclisin önünde elinde alışveriş poşetleriyle otursan poşetin içinde yumurta var diye içeri alırlar yumurta suç aleti teşkil eder 11 yıl hapis istenir :D polisimize askerimize elin pkk lıları taş atar öylece geçiştirilir ama başbakan konvoyuna taş atan halkın attığı taşlar silah kapsamına alınır insanlarımız ona göre yargılanır. Bu ülkede adalet hak hukuk denen şey yok ki daha ne bekliyoruz....

On binlerce liralık işçi sendikası yemeklerini biliyorum, otellerde yapılan.. Şirket veya sendika tesisi kullanılmayan.. Ordu evlerinde alkolun su niyetine tüketildiği binlerce liralık kokteyllerde biliyorum protokol giderinden karşılanan.. Onun için hiç yadırgamıyorum.. Gayet normal. O parayı bir gecede tüketen iş verenlerde, sendikalarda, askerlerde, siyasiler gibi halkın cebinden alıyor parayı.. İşin içine siyaset girince paylaşan çok oluyor tek fark o.

mükemmel özetlemiş Hasan arkadaş. bunu her kurum yapıyora getirmiyoruz asla bence de devletin onlarca kurumu varken vekillerin bunu dışarıdan hizmet alımı ile yapmaları çok yanlış. Askerin de , sendikalarında hepsinin yanlış. Akp li de yapsa yanlış CHp li de yapsa yanlış... zaten 70milyonun hepsinde şu bilinç olsa var ya bizim ülkemiz yemin ediyorum Abd ye ve japonya ya fersah fersah fark atar. ha Şunu da belirteyim halk olarak biz de aynı biliçli tüketime katkı da bulunmalıyız. Hergün evlerimizde yemediğimiz ekmeğin çöpe atıldığında ne kadarlık kaybımız olduğunu, erindiğimizden yatarken tv ve diğer aletlerin elektriğini tamemn kapatmadan ( stand by galiba) bıraktığımızda harcanan elektrik ve bunun gibi ufak tefek de olsa onlarca kalem tutan israfı bir üst üste koyalım..:cry:

İnşallah halkım artık dur diyecek kadar bilinclenir ve tepki gösterir...bana ne bana dokunmayan yılan bin yaşasın TÜRK ata sözü değildir

mükemmel özetlemiş Hasan arkadaş. bunu her kurum yapıyora getirmiyoruz asla bence de devletin onlarca kurumu varken vekillerin bunu dışarıdan hizmet alımı ile yapmaları çok yanlış. Askerin de , sendikalarında hepsinin yanlış. Akp li de yapsa yanlış CHp li de yapsa yanlış... zaten 70milyonun hepsinde şu bilinç olsa var ya bizim ülkemiz yemin ediyorum Abd ye ve japonya ya fersah fersah fark atar. ha Şunu da belirteyim halk olarak biz de aynı biliçli tüketime katkı da bulunmalıyız. Hergün evlerimizde yemediğimiz ekmeğin çöpe atıldığında ne kadarlık kaybımız olduğunu, erindiğimizden yatarken tv ve diğer aletlerin elektriğini tamemn kapatmadan ( stand by galiba) bıraktığımızda harcanan elektrik ve bunun gibi ufak tefek de olsa onlarca kalem tutan israfı bir üst üste koyalım..:cry:

Hocam israfın sağı, solu, dini, imanı olmaz zaten. Burada kimse siyaset yada particilik yapmıyor dediğiniz gibi. Bu işin bir sorumlusu vardır elbet, faturadan, 5 yıldızlı bir kaç otelden teklif alın ve bu fiyatı düşün, kalanı maaşından kesin, bakın bir başkası kolay kolay babasının parası gibi savurabiliyor mu, benim senin vergini?

Standby yapın dediğiniz kişi, 60 yıl boyunca standby yerine tamamen kapasam, 1 milletvekili yemeği etmiyor derse? Bu bilinç alttan üste mi olmalı, yoksa üsten alta mı? İkisi birden mi? Çok zor, kültürümüzde yok bence.

Ülke olarak tarzımız değil öyle şeyler:D:D

Tipik yandaş mantığı!

Bundan öncekiler de yapıyordu. Asker de yapıyordu. Bilmem kim de yapıyordu.

Geç bunları arkadaş!

Farklı olduğunu iddia ediyorsan yapmayacaksın. Hele hele orda burda müslümanlığını ağzına sakız ediyorsan hiç yapmayacaksın!

Ama nerde? Bunu görecek millet nerde? Nerden, nasıl avanta sağlarım, cebimi nasıl doldururum? Yarınını düşünmeyen günübirlik yaşayan bir millet!

"Bu harmanın gelir sonu, kapıştırın giderayak
Yarın bakarsınız söner bugün çıtırdayan ocak
Bugünkü mideler kavi, bugünkü çorbalar sıcak
Atıştırın, tıkıştırın, kapış kapış, çanak çanak...

Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı pür-neva sizin
Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin"

(Tevfik FİKRET)

Tek kelime ile:

MÜS-TE-HAK

geçenler nette bir belgesel izlerken gördüm hangi ülkeydi hatırlamıyorum ancak adamların meclisi bile halka açıktı insanlar meclisin bahçesinde ağaçların altında oturup sohbet ediyorlardı giriş merdivenlerinde oturuyorlardı vay be dedim.. Bizim burda meclisin önünde elinde alışveriş poşetleriyle otursan poşetin içinde yumurta var diye içeri alırlar yumurta suç aleti teşkil eder 11 yıl hapis istenir :D polisimize askerimize elin pkk lıları taş atar öylece geçiştirilir ama başbakan konvoyuna taş atan halkın attığı taşlar silah kapsamına alınır insanlarımız ona göre yargılanır. Bu ülkede adalet hak hukuk denen şey yok ki daha ne bekliyoruz....

Kullandığımız kelimeleri dikkatli seçelim arkadaşlar.Muz cumhuriyetinde yaşamıyoruz.Polise ve askere taş atan hiçkimse geçiştirilmez ülkemizde.Başbakan konvoyuna taş atan sözde (halk) polisin düşmesine ve belkide telafisi zor sağlık kaybına neden oldu...Yargılanmasınmı...?Aynı şekilde istanbulda sözde (halk) taşlrla vatandaşa zarar vermedimi?Yargılanmasınmı?

Hukukun olmadığı ülke libyadır,suriyedir,ıraktır...vs...Şu an bu kadar rahat yazabiliyorsak ve bu havayı tenefüs edebiliyorsak ,çoluk çocuğumuz için gelecek planları yapabiliyorsak özgür olduğumuzdandır...Seçerken eğitim durumuna bile bakmadığımız insanları şimdi eleştirmemiz ve konuyu devlet ve hukuk sistemimize getirmemiz doğru yol değil.

Refah seviyesi yüksek olan ülkelerde elektirik ,su vergi vs...almayanlar bile var.İngilterede milletvekili bisikletle gidiyor işine.

Sizce bu kadar düşmanın bir arada yaşadığı ülkemizde bu kadar geniş yaşayabilirmiyiz?
Adam başbakanlığın önüne geliyor yazarkasa atıyor güvenlik zafiyeti var,ne biçim ülke diyoruz.
Güvenlik üst düzey tutuluyor ,avrupa böyle değil..Ne biçim ülkeyiz diyoruz.

Galiba hiç memnun olmuyoruz.Şükür hiç bilmiyoruz..

Arkadaşlar konu gereksiz uzuyor. siyasi forum sitesi değiliz.

Liseydenken çok sevdiğim bir hocam vardı. Edebiyat Hocam Adem Bey.
Derdi ki; "Çocuklar 50 yaşındayım siyasete burnumu hiç sokmadım,aman sizde bulaşmayın çünkü siyaset ikiyüzlülüktür.!" derdi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri