Bagajınızdaki tehlike

gunduz001

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Hepimiz araclarımzın lastıklerını değiştirirken yedek lastıgı bıraz maddiyat biraz da işgüzarlıktan degiiştirmeyiz evet tüm lastikler gibi stepneninde bir ömrü var ihtıyacınız olduğunda sizin ve araç takilerin can güvenliği için yedek lastıgınızin de üretim yılına dikkat etmenız gereklı .Bu bazılarının yedeklastık hıç kullanılmamış diyerek ilanlarda yazdığı övünme işi değil. mesela almış olduğum 2004 vectra nın stepnesine baktım araç fabıkadan çıktığından beri bagajda hapis olmuş duruyordu yanı patlamaya hazır bomba .

Sadullah şimdi lastiği patladığında yedek lastiği takıp sonra 120-150 KM hız yapanın zaten ben aklından şüphe ederim... zaten o lastik ile o hıza çıkan adam kafasından kontak demektir... o lastiğin amacı belli... amacı dışında kullanan da kusura bakmasın da ezrail elinde tırpanı ile seve seve bekler...

Son düzenleme:
DOD numarası eski lastiklere güven olmaz. Bu tür lastiklerle ancak şehir içinde kıyıdan kıyıdan gitmek lazımdır :-)

çok doğru bir nokta. gerçekten ben dahil çevremde daha hiç duymadım stepne lastiğimi de değiştirdim vs diye bir şey. ha nasıl oluyo daha lastik tam yememiş dişleri stepneye onu aldım diye duydum ama zaten o lastik iş görmediği için değişmiş artık stepneye almanın mantığı ne diye soruyor insan =))

1991 Corollamızda 1990 üretimi Dunlop stepne var hala hiç kullanılmadık :(

ama araba da zaten pek kullanılmıyor...

Herkes hemfikir olduğuna göre, stepneyi kullanmak lazım. Kış yaz lastik değişiminde sürekli olarak yedeği diğer lastiklerden biriyle değiştirsek daha efektif olabilir.

Genelde artık araçlarda çelik jant olup stepne de sac jant olduğu için pek mümkün olmuyor bu şekilde kullanımı :)

Benim bagajdaki mini-istepne diye geçiyor ve incecik, neredeyse 125cc motosiklet lastiği gibi birşey ve jant bildiğin aluminyumdan. Ancak üzerinde 70mi 80 mi geçmeyin diye birşey kocaman yazıyor.

Geri