1- Aracın yeni sahibinin aracı ne şartlarda kullandığını nereden bileceğiz ki? Araç, yeni sahibinin acemiliği çıkana kadar kullanılsın diye de alınmış olabilir, kayıt dışı oto kiralama işi için de alınmış olabilir.
2- Benim ikinci el olarak aldığım bir araçta biyel kolu civatalarının yalama olduğu için biyel koluna kaynaklı olduğunu gördük. Arabayı aldığımda motoru sorunsuz çalışıyordu. 2-3 sene içinde genelde uzun yolda 10.000-15.000 km kullandıktan sonra subap delinmesi sonucu motoru açtık, o zaman kaynak işleminden haberimiz oldu, belki bu durumu aracı aldığım şahıs da bilmiyordu.
3- Araç satıcıları riske girmek istemeyecekleri için araçlarının bakımını yaptırdıktan sonra satışa koyacaklardır. Ekstra yapacakları bu masrafları aracın fiyatına ilave edeceklerinden ikinci el piyasasındaki fiyatlar daha da artacaktır.
4- Özellikle, şu an bile az km yapmış birkaç senelik araçların fiyatları "0" km araç fiyatlarına yaklaşmışken, fiyatları daha da artacak olan 2-3 yaşındaki ikinci el araçların fiyatları ne olacak?
5- İkinci el için bu tür tedbirleri düşünen yetkililer, boyanmış/onarılmış durumdaki "0" km araçları alıcılara haber vermeden satan firmalar için de bir takım koruyucu yasalar çıkarmayı düşünüyorlar mı? Yani "ayıplı mal konumundaki" bu araçları alan müşteriler hep mi mağdur olacaklar?