Bakım sonrası servis sıfırlaması hatalı mı yapıldı ?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan teddyx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

teddyx

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
21 Ocak 2019
Mesajlar
7
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Öncelikle merhabalar. Aranıza yeni katıldım..

1.6 CDTI 136HP Astra sahibiyim. Tanıdık bir ustada 3 gün önce bakımını yaptırdım ancak bakım sonrası araca obd üzerinden tablet ile bağlanarak sözde servis ayarını sıfırlayacaktı. Her ne kadar sadece motor yağı kısmını sıfırlamasını söylesem de dinletemedim. Oradaki motor kodları arasından rastgele birini seçerek bu işlemi yaptı. Bu yaptığı işlemin araç üzerinde bir etkisi oluyor mu?

Bakım öncesi araç durur vaziyette iken 0,5 olan anlık tüketim bakım sonrası sürekli olarak 0,6 olarak gözükmekte. Aracın yazılımı ile ilgili bir sorun olur mu acaba?
 
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz...Bakımdan sonra bir miktar artması norma olarak görülebilir...Tablette andorid yazılımı varsa(ki var olduğunu biliyorum) obd cihazı ile tabiki sıfırlama veya ayarlama işlemi yapabilir..Belkide gelişi güzel seçmemiştir motor kodunu...Yani tecrübe edindiyse..

Bu linktenten görüldüğü gibi, sizde motor yağı zamanını sıfırlayabilirsiniz :
Görüntüleme: https://www.youtube.com/watch?v=KGXQBzs8g0o
 
Teşekkür ederim. Hoş bulduk.

Opel araçlara aşina bir usta değildi sanırım. Motor kodu kısmında çok düşündü, hatta ruhsata bile baktı.

Yanlış motor kodu seçimi dolayısıyla servis sonrasındaki sıfırlama araçlar için sorun teşkil eder mi?
 
Sanmıyorum..İşlem yapılmamıştır yanlış motor kodunu girdiyse...Ama ruhsata baktıysa motor model ve kodunu ordan bulmuştur diye düşünüyorum...
Ve kafanıza çok takılıyorsa başka bir servisten veya ustadan baktırabilirsiniz...Yağın sıfırlamanıp sıfırlanmadığınada menüden bakabilirsiniz..Belki ordan anlaşılır...
 
Geri
Üst